Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Herou Löf och hans IFK Vänersborg kan inte genomföra derbyt mot Villa Lidköping som planerat. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Adam Herou Löf och hans IFK Vänersborg kan inte genomföra derbyt mot Villa Lidköping som planerat. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Derbyt uppskjutet – nytt sjukdomsfall i IFK

IFK Vänersborg har länge längtat efter ett försök till revansch mot Villa Lidköping efter att ha blivit överkörda på bortaplan.
Och de kommer få vänta ännu längre. Onsdagens match är uppskjuten och dessutom IFK drabbats av ytterligare sjukdomsfall.
– Det är en naturligtvis en orolig tid i truppen, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

Matcher fortsätter att skjutas upp i bandyns elitserie. Under söndagen skulle IFK Vänersborg ha drabbats samman med nykomlingarna Örebro på bortaplan, men då IFK rapporterats ha flera sjukdomsfall i truppen kunde inte matchen genomföras.

LÄS MER: Efter sjukdomsutbrottet: Nytt datum för mötet med Örebro

Nu kommer nästa tråkiga, men inte helt oväntade besked.

Under onsdagen skulle IFK Vänersborg tagit emot derbyrivalen och svenska mästarna Villa Lidköping i sin hemmaborg, men även den matchen kommer att få skjutas på framtiden. Något som IFK Vänersborgs ordförande Per Ejerhed bekräftar för TTELA.

– I och med att det varit en storhelg har vi inte kunnat ta PCR-test förrän i dag (måndag). Det kan ta en till tre dagar innan vi får svar på testen, och får vi då svaren på onsdag är det för sent att flytta matchen, berättar Ejerhed.

”Ingen möjlighet att spela”

En av de insjuknade är huvudtränaren Ari Holopainen, vars bollplank Robert Mayborn nu gått samma öde till mötes.

– Det finns ingen möjlighet att spela på onsdag. Sjukdom härjar i truppen, i dag fick vi ett nytt fall då Robert blev sjuk. Det är en naturligtvis en orolig tid i truppen, förklarar Holopainen.

IFK Vänersborg har mött Villa Lidköping en gång tidigare den här säsongen och då åkte laget på en ordentlig smäll. IFK föll på bortaplan med solklara 3–13 och har sedan dess längtat efter chansen att få försöka revanschera sig.

LÄS MER: Hugo Sjöling: ”Det har varit en barndomsdröm”

Nu står det alltså klart att man kommer få vänta ännu längre på den möjligheten.

– Vi är väl fem, sex, sju stycken som är risiga. Det är tråkigt att det blir uppskjutet såklart. Det är ju kul att spela derby mot Villa, men vad ska man göra? Situationen är ju som den är, säger IFK-spelaren Robin Lundqvist som själv dras med väldigt lindriga symptom.

Det skjuts ju upp matcher på löpande band nu. Det måste vara en konstig situation att vara i.

– Ja. Vi har ju klarat oss väldigt bra från det här både förra säsongen och hittills i år. Det blir ju en lite ny situation när det helt plötsligt inte blir några matcher, säger Lundqvist.

Är det svårt att förbereda sig?

– Så är det ju. Man gillar ju tydliga besked, men det är svårt att ge i de här tiderna. Men det är ändå bra att det kommer besked så här pass långt innan och inte på onsdag.

Som spelare, känner man någon oro över var säsongen ska ta vägen?

– Nej, det skulle jag väl inte säga. Som jag förstått det så finns det ändå ett par reservdatum om sådant här skulle inträffa. Men det är klart, fortsätter det så kanske det är svårt att hinna med allting innan säsongen ska vara färdigspelad, säger Robin Lundqvist.

Nytt datum

Villa Lidköping har sedan tidigare uppskjutna matcher med anledning av att flertalet sjukdomsfall drabbat spelartrupperna och även i allsvenskan skjuts matcher upp på löpande band. Bland annat fick Gripen Trollhättan nyligen sin match mot Åby/Tjureda uppskjuten, vilket var andra gången det hände mellan just de två lagen bara den här säsongen.

Nytt derbydatum för matchen mellan IFK och Villa, om än preliminärt, är söndagen 30 januari.

– Men vi kikar även på ett alternativt datum, berättar Ejerhed.