Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mot semifinal. Felix Callander hoppas att han och hans lagkompisar i IFK Vänersborgs P20 blir klara för SM-semifinal i kväll.

”Det är bara seger som gäller”

Seger med 8-6 i första kvarten och IFK Vänersborg har allt i egna händer inför kvällens retur. – Vi är taggade och sugna på att göra en bra match, säger Felix Callander.

IFK Vänersborg P20 vann juniorelitserien, Nässjö IF blev åtta. I torsdags möttes de i första kvartsfinalen av två, en match som inte riktigt började som IFK hade tänkt sig.

– Vi var inte riktig påkopplade från början. Det var väl en del nerver, det är ju slutspel och flera har aldrig spelat något slutspel tidigare, säger Felix Callander och fortsätter:

– Allt kan inte stämma hela tiden, ibland måste det gå emot med och Nässjö var bra.

Men efter en trevande första halvlek fick IFK igång sitt spel och vann matchen med 8-6.

– Vi är nöjda med att vi fick med oss en seger hem. Det är en bra början.

Segern innebär fördel IFK i kvällens avgörande kvart i Arena Vänersborg.

– Det är viktigt att vi spelar vårt spel som vi har byggt upp under säsongen. Det är inte tur att vi vunnit serien, utan vi har ett bra spel att falla tillbaka på, säger Callander.

Själv bidrog han med två mål i senaste matchen, kanske kan det bli något liknande i kväll.

– Klart man vill bidra med poäng, men vår styrka är laget. Jag ska göra det jag är bra på och på det sättet bidra till en bra prestation, säger Callander.

Och kvällens match?

– Det kommer bli fartfylld bandy och en jämn match. Vi hoppas på att göra en bra prestation som tar oss till semi. Det är bara seger som gäller.

Det är alltså en semifinalplats som står på spel, i förlängningen också en plats i finalen.

– Vi har inte satt något mål att vi ska gå till final utan målet var slutspel, allt annat är en bonus. Men det är klart att vi vill spela final, det hade varit jättemäktigt.

Se matchen live här.