Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Efter coronakaoset – nu agerar bandyförbundet

Ett stort antal matcher har redan skjutits upp och fler lär det bli. Det gör att bandyförbundet nu tagit beslutet att skjuta fram sista omgången och korta kvartsfinalserien.
– Ingen vill detta men vi är tvungna, säger Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson till Bandypuls.

Smittspridningen av covid-19 har slagit hårt mot bandysäsongen. De senaste veckorna har en mängd matcher fått ställas in i den svenska högstaserien (bland annat) då flertalet spelartrupper drabbats av viruset.

För IFK Vänersborgs del har man inför helgens möte med Edsbyn fått skjuta upp en rad matcher till framtiden med anledning av flertalet sjukdomsfall i laget.

Att fler och fler matcher skjuts upp har gjort att spelschemat blir allt tajtare och tillgängliga datum för uppskjutna matcher allt färre. Nu har det gått så pass långt att Svenska bandyförbundet känner sig tvingade att agera.

Säsongsavslutningen flyttas fram i en vecka, vilket innebär att sista omgången nu är planerad till den 19 februari. Det öppnar upp för fler reservdagar för klubbarna att lägga matcher på.

”Eventuellt kunna återgå”

För att kompensera för det kortas istället kvartsfinalserierna i slutspelet.

– I och med att vi flyttar sista omgången till lördagen den 19 februari, tvingas vi skjuta fram slutspelet. Detta innebär i första hand att vi förkortar matchserien i samtliga kvartsfinaler till bäst av tre i stället för bäst av fem, säger Pär Gustafsson till bandyförbundets hemsida.

Han fortsätter sedan:

– Semifinaler är tills vidare bäst av fem, men i en gynnsam utveckling av pandemin skulle vi eventuellt kunna återgå till bäst av fem vad gäller kvartsfinalerna också, säger Pär Gustafsson.

Till Bandypuls säger Gustafsson också att det här var ett beslut man helst inte hade behövt ta, men att ett agerande var ett måste.

– Ingen vill detta men vi är tvungna, säger han till sajten.