Gripen krossade Jönköping med 11–3 i en match där Oskar Davidsson ådrog
Gripen krossade Jönköping med 11–3 i en match där Oskar Davidsson ådrog Bild: Jonas Myrholm

Efter domarattacken i matchen mot Gripen – blir avstängd

Jönköpings Oskar Davidsson gick till attack mot domaren i matchen mot Gripen Trollhättan – nu väntar avstängning för Davidsson efter beslut från disciplinnämnden. "Hans uppträdande ligger högt över vad som kan anses som ett 'normalt' fall", skriver disciplinnämnden i sin dom.

ANNONS
|

Det var i förra veckans möte mellan Gripen Trollhättan och Jönköping som incidenten inträffade. Jönköping hade ledningen i den andra halvleken när Gripen lade in nästa växel och snabbt förvandlades 2–3 till 5–3.

I samband med 5–3-målet reagerade Davidsson på något han ansåg var ett felaktigt domslut och utvisades för olämpligt uppträdande.

Då rann det över helt.

Davidsson jagade domaren Andreas Svensson som i domen påstår att Jönköpingsspelaren ska ha sagt "era jävlar, det här ska ni få ångra, det här är helt jävla sjukt". Svensson upplevde också situationen som hotfull.

Disciplinnämnden beslutar nu att stänga av Oskar Davidsson. En avstängning som sträcker sig över tre matcher.

ANNONS

"Hans uppträdande ligger högt över vad som kan anses som ett 'normalt' fall av grov utvisning för olämpligt uppträdande", skriver disciplinnämnden.

Oskar Davidsson har själv lämnat ett utlåtande som går att läsa i domen. Det lyder följande:

”Det gör mig både besviken och orolig att en domare vinklar en situation så oerhört mot vad som egentligen hände. Kanske ska frågan ställas till huvuddomaren igen, om det verkligen var så det gick till eller om det kan ha varit så att hans dåliga beslut var det som orsakade att jag blev oerhört upprörd?"

Gripen vann till slut matchen mot Jönköping med 11–3 där Tony Eklind gjorde fem mål och två assist.

ANNONS