Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandviken är väldigt hårt drabbade av covid-19. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Sandviken är väldigt hårt drabbade av covid-19. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Efter totala coronakaoset – nu flyttas SM-finalen i bandy

Under måndagen bekräftade Villa Lidköping att hela truppen drabbats av covid-19. Under tisdagen meddelade Villas semifinalmotståndare, Sandviken, att man har 21 smittade i laget enligt Bandypuls.
Nu flyttas SM-finalen för herrar.

Det är totalt coronakaos i SM-semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandviken. Det står 2–1 till Villa efter att Sandviken fått lämna walkover i den tredje matchen på grund av coronasjuka spelare.

Under måndagen rapporterades sedan att hela Villa Lidköpings trupp drabbats av covid-19. Något som NLT var först med att berätta.

LÄS MER: Coronakaoset i SM-slutspelet – hela laget smittat

Under tisdagsmorgonen berättade i sin tur Bandypuls att Sandviken fått 21 konstaterade covid-fall.

”14 spelare och 7 ledare är covid-19-positiva. Fick våra svar sent i går kväll. Jag har min andra coronasväng!" skriver lagets tränare Jocke Forslund via sms till Bandypuls.

Lite senare kom förbundet med beskedet att man går i från sitt tidigare besked om att SM-finalen inte är aktuell att flyttas. Nu är det nämligen precis vad som händer. Damernas SM-final spelas fortfarande på lördag som planerat, men herrarnas final är flyttad till den 3 april. Alltså en vecka längre fram än ursprungsplanen.

"Som alla förstår har detta varit ett komplext pussel att lägga. Med stöd från både Uppsala kommun och SVT har vi nu kommit fram till en lösning med två finaldagar. Det känns oerhört kul att få visa upp Sveriges två bästa damlag på bästa sändningstid vilket ger finalen det fokus och den exponering den förtjänar. Det känns också tryggt att ge spelarna i herrlagen tillräcklig tid till återhämtning", säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska bandyförbundet, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Beskedet inför slutspelet – tvingas till walk over vid coronasmitta