Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Allsvenskan nästa. När Sirius och Tellus på torsdagens beviljades elitlicens, så innebär det att allsvenskan nu är definitiv för Gripen.

Elitseriehoppet är ute för Gripen

Sirius och Tellus beviljas elitlicens. Därmed är den sista strimma hopp om elitseriespel nästa säsong släckt för Gripen.

Elva av elitserieklubbarna i bandy beviljades elitlicens i höstas inför säsongen 2017/18. Nu har även IK Sirius och IK Tellus fått klart med sina licenser.

– Samtliga elitföreningar jobbar på ett bra sätt för att få kontroll och fart på sin ekonomi. Det känns positivt och tillfredsställande att vi kan ge det här beskedet nu, säger Göran Ersmarker, ordförande i ekonominämnden på Svenska Bandyförbundet, i ett pressmeddelande.

En förening, Hammarby IF, står fortfarande under granskning av bandyförbundets ekonominämnd.

Men med grönt ljus för 13 föreningar så innebär det att även det teoretiska hoppet om elitseriespel nästa säsong är över för Gripen.

Skulle Hammarby inte klara ekonominämndens krav kommer elitseriekvalets bästa trea, Ljusdals BK, att erbjudas en vakant elitserieplats.

Gripen har varit förberett på spel i allsvenskan sedan säsongen tog slut den gångna helgen.

– Vi är inställda på spel i allsvenskan, redan på lördag träffas vi i Örebro tillsammans med allsvenska serieföreningen, sa Stellan Edström, ordförande i Gripen, till TTELA i onsdags.