Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ellen Nilsson, som tidigare i år skrev på för Villa Lidköping, har blivit uttagen i en observationstrupp för U21-landslaget.  Bild: vlbk.se
Ellen Nilsson, som tidigare i år skrev på för Villa Lidköping, har blivit uttagen i en observationstrupp för U21-landslaget. Bild: vlbk.se

Ellen Nilsson uttagen i U21-landslagstrupp

Förbundskapten Christer Andersson och assisterande förbundskapten Frida Rutqvist har tagit ut 26 spelare i en observationstrupp för U21-landslaget.
Och en av spelarna är Ellen Nilsson från Trollhättan.

I september förra året bestämdes det att dambandyn skulle utökas med en U21-trupp för att fylla utrymmet mellan F17-landslaget och damlandslaget. Förbundskapten Christer Andersson och assisterande förbundskapten Frida Rutqvist fick i uppdrag att leda laget.

I samband med det tog de också ut sin första trupp där vänersborgaren Annie Berner och Ellen Nilsson från Trollhättan båda fanns med.

Nu har förbundskaptenerna tagit ut en ny trupp.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla det här nya landslaget samtidigt som det ska bli kul att fortsätta utbilda de redan duktiga bandyspelarna vi har att bli ännu bättre, säger förbundskapten Christer Andersson i ett pressmeddelande.

En av de 26 uttagna i observationstruppen är Ellen Nilsson. Nilsson har spenderat de senaste säsongerna i Sandvikens AIK men tidigare i år kom nyheten att Gripenprodukten är klar för två säsonger hos den regerande mästaren Villa Lidköping.

Ellen Nilsson har sedan tidigare ett VM-guld med F17-landslaget.

LÄS OCKSÅ: Villa Lidköping värvar 18-åring från Trollhättan

LÄS OCKSÅ: Annie Berner uttagen i ny landslagstrupp