Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
SM-final nästa. Emma Hansson spelar SM-final med Västerås SK:s F17-lag nästa helg.

Emma Hansson spelar SM-final i bandy

Slutspelet för damer har börjat bra för både Rut-Lina Berner och Emma Hansson. Kareby och Västerås står båda med ett ben i SM-finalen. Emma Hansson är samtidigt klar för finalspel med F17-laget.

Damernas SM-slutspel rullade igång under fredagskvällen med två semifinaler. Det blev seger för både Kareby och Västerås, båda lagen med tjejer från Vänersborg.

Hos regerande svenska mästarinnorna Kareby (som vunnit både 2015 och 2016) återfinns Rut-Lina Berner, och man inledde med 5-2 borta mot Hammarby på Zinkensdamm.

Emma Hanssons VSK hade det tuffare borta mot Sandviken, och matchavgörande 5-3 (Matilda Plans tredje mål i matchen) kom på tilläggstid.

Semifinal två, med Västerås och Kareby som hemmalag, spelas fredagen den 17 mars, och en eventuell tredje och avgörande match dagen därpå.

SM-finalen för damer avgörs lördagen den 25 mars på Tele2 Arena i Stockholm.

Emma Hansson spelar även SM-slutspel med Västerås F17-lag, där två knallhårda semifinalmatcher mot Skirö har avgjorts under helgen. På lördagen hade Skirö hemmais och efter en rysardrabbning kunde Västerås vinna med 2-1, efter ledning med 2-0 i halvtid.

Matchens samtliga tre mål kom precis innan och precis efter halvtidsvilan.

Med segern i ryggen behövde Västerås "bara" vinna söndagens returmöte på hemmais. Det blev återigen en rysare. Matchens enda mål gjordes i den 84:e matchminuten och det var Västerås som stod för det.

Därmed blev Västerås klart för final. Där väntar Villa Lidköping som tämligen enkelt besegrade Söråker i två raka matcher.

Finalen spelas kommande helg.