Målvakten David Erkenborn var Gripen Trollhättans bäste spelare i mötet med Sirius, men till slut fick även han kapitulera för övermakten.
Målvakten David Erkenborn var Gripen Trollhättans bäste spelare i mötet med Sirius, men till slut fick även han kapitulera för övermakten.

Erkenborns storspel räckte inte

Målvakten David Erkenborn gjorde vad han kunde, och lite till, men det räckte inte den här gången heller. – Jag tog det jag kan, plus några till, tyckte ”Erken”.

ANNONS
|

Ofta hör man talas om målvakter som ger sitt lag chansen att vinna matchen. Det gjorde Gripens David Erkenborn på Studenternas, men det resulterade bara i ännu en hedersam förlust. – Ungefär som vanligt, vi åker dit på våra egna misstag, och det är så det sett ut under januari för vår del. Jodå, när finske VM-spelaren Markus Kumpuoja kunde åka igenom för både 1-0 och 3-1 så var det efter taffligt försvarsspel från de för dagen vitskrudade Gripen-spelarna. Och då hade ändå tränaren Ari Holopainen innan match påpekat vikten av att sätta defensiven... Notoriske målskytten Adam Rudell kvitterade till 1-1, och Erkenborn både avvärjde ett friläge för Tobias Engstrand och plockade en hörna från Johan Jansson-Hydling, men till slut fick även Gripen-målvakten kapitulera. Målskytt var Jansson-Hydling som pricksköt i Erkenborns högra kryss. Henrik Larsson gav matchen nerv med sin reducering (3-2 i 55:e minuten), och resultatet stod sig både länge och väl, matchklockan visade 86:25 när Tobias Andersson ökade på Sirius ledning till 4-2. – Och då var vi tvungna att gå framåt, och försöka göra match av det igen. Men utdelningen uteblev, och i stället ett femte mål för hemmalaget. – Sirius har tre skott på mål i andra halvlek, och två går in, jag är rätt trött på det här nu, suckade Holopainen. David Erkenborn tycker att VM-uppehållet kommer lägligt: – Det är bra, nu får vi möjlighet att samla ihop oss till kvalspelet. Vill du ha med dig Tellus eller Kalix till gruppen? – Helst Tellus, mest för att det är en jobbig resa till Kalix.

ANNONS

Matchfakta Sirius-Gripen 5-2 (3-1) Målen: 1-0 (9) Markus Kumpuoja, 1-1 (24) Adam Rudell, 2-1 (40) Johan Jansson-Hydling, 3-1 (41) Markus Kumpuoja, 3-2 (55) Henrik Larsson, 4-2 (87) Tobias Andersson, 5-2 (90) Tobias Engstrand. Utvisningar, Gripen: 2x10 min. Hörnor: 6-7. Domare: Keijo Hyvärinen. Publik: 905. Så spelade Gripen: David Erkenborn – Pär Fahlén, Patrik Hellman, Viktor Nordmark, Markus Hillukkala, Henrik Korén – Mattias Jansson, Henrik Larsson, Linus Rönnqvist, Eetu Peuhkuri – Adam Rudell. Avbytare: Robin Eliasson (mv), Andreas Eriksson, Adam Blomster, Niklas Holopainen.

ANNONS