Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tony Eklind och hans Gripen jagar en plats i elitserien. Bild: Christian Flodin
Tony Eklind och hans Gripen jagar en plats i elitserien. Bild: Christian Flodin

Gripen kvar i allsvenskan – Rättvik avgjorde på tilläggstid

Mikko Lukkarila gjorde 3–2 till Gripen i den 89:e minuten och såg att ta laget till elitserien – då kvitterade Rättvik matchen i den 93:e minuten och går till elitserien på fler gjorda mål på bortaplan.
– Helvete vad surt det är. Jag ville till elitserien, säger Mikko Lukkarila.

Idrott kan vara brutalt. Det har Gripen Trollhättan fått erfara på allvar nu.

Det stod 4–4 från det första mötet när laget kom till Rättvik för returmötet. Seger och elitserieplatsen skulle vara säkrad.

LÄS MER: Joakim Hedqvist: ”Väldigt konstig känsla”

Det var en jämn tillställning hela vägen. Målchanser skapades i båda riktningar, hörnorna avlöste varandra och ställningskrigen på mitten likaså. Kanske var ändå Gripen det bättre laget spelmässigt. I perioder förde man spelet och hade lägen att verkligen sätta press på Rättvik tidigt, men utdelningen ville inte riktigt komma.

Det var 2–2 inför slutminuterna. Johan Koch och Tony Eklind hade gjort Gripens mål och det behövdes ett till. Där och då var Rättvik i elitserien på fler gjorda mål på bortaplan.

Jocke Hedqvist och hans Gripen tog timeout, lade upp en strategi, och den gav utdelning.

LÄS MER: Fick lämna ödesmatchen efter elva minuter – drog axeln ur led

I den 89:e minuten satte Mikko Lukkarila 3–2 till Gripen och glädjen var total. Finländaren såg ut att just ha skjutit sitt lag till elitserien.

– Det är glädje där. Vi ville vänta till sista fem och sen köra. Vi lyckas med taktiken, säger Mikko Lukkarila.

Rättvik tog timeout direkt efter målet och gjorde desperata försök. Det satte Gripen i problem som sattes med två man på utvisningbänken.

Då slog hemmalaget till.

I den 93:e minuten lyckades Rättviks Jonas Röine styra in en boll förbi William Åhman i Gripenmålet och 3–3 var ett faktum.

Gripen hann försöka igen, men nådde inte fram. Matchen blev 3–3 och Rättvik avancerar till elitserien på fler gjorda mål på bortaplan. Fyra mot Gripens tre.

– Det är tungt. Man är tom bara, säger Mikko Lukkarila.

Finländaren är rejält låg minuterna efter matchens slut.

– Man har ändå haft en helt okej säsong och jag ville till elitserien. Tungt, som fan. Det lyckas inte den här gången. Jag vet inte hur man laddar om. Man får gratulera Rättvik. Det är kul för dem... helvete vad surt det är. Fy fan, säger Lukkarila.

Hur känns det att ni inte går upp trots att ni inte förlorar någon av matcherna?

– Man kanske hellre haft en till match, men det här är reglerna. De vinner helt rättvist. De gör fyra mål borta och vi gör tre. Men vi har 3–2 i 90:e minuten. Det är bara tungt som fan, säger Mikko Lukkarila.

Gripenspelaren Tony Eklind var lika tom efter matchen.

– Jag vet inte vad man ska säga. Jag har aldrig varit med om något liknande. Ena stunden är vi klara och nästa stund är vi inte det, säger Eklind och fortsätter:

– Det känns bara snopet. Det är surt, fan. Det känns tomt, säger Eklind.

Tony Eklind sitter på utgående kontrakt med Gripen. Vad som händer nästa år får framtiden utvisa.

– Vi får landa lite i detta och ta en diskussion sedan, säger Tony Eklind.