Trots att Adam Rudell blev tremålsskytt för andra matchen i rad föll Gripen med 3-7 borta mot Edsbyn.

Gripen störde Edsbyn – men föll ändå

I långa stunder gjorde Gripen en mycket bra bortamatch mot topplaget Edsbyn, som dock visade klassen till slut och vann med 7-3.

|

Redan klockan åtta på torsdagsmorgonen fick Gripen-spelarna sätta sig på bussen mot Edsbyn. Där satt man fysiskt i 5-6 timmar, men frågan är om man inte mentalt satt kvar längre än så? Redan efter tre minuters spel hade hemmalaget skaffat sig lika många hörnor, och en resulterade i mål då gästerna överrumplades av en hörnvariant som avslutades av Joakim Svensk. Därefter spelade dock Gripen upp sig högst påtagligt, och såg till att Edsbyn fick smaka på sin egen medicin, när en minst lika finurlig hörnvariant nådde Viktor Nordmark på bortre stolpen. Nordmark spelade i sin tur fram lagets speciella målskytt Adam Rudell, som prickade in kvitteringen bakom Anders Svensson i hemmamålet. – Efter 1-1 tycker jag att vi styrde resten av halvleken, vi spelade oerhört bra och följde matchplanen till punkt och pricka, säger Ari Holopainen, tränare i GBK, vars lag fortsatte övertyga även efter pausen, och till och med tog ledningen. Ett vackert kombinationsspel på kanten mellan Eetu Peuhkuri och Henrik Larsson ledde till att den sistnämnde kunde servera Rudell öppet mål. 1-2 var ett faktum, och där och då tycktes man kunna urskilja en knall där borta i horisonten. – Därefter vet jag inte vad som hände. De fick gå upp till 4-2 under en period då vi inte längre orkade följa matchplanen, vilket i slutändan fällde avgörandet, konstaterade Holopainen. Edsbyn fann nätmaskorna tre gånger under en ödesdiger niominuterssekvens: Från 55 till 64. Gripen reste sig dock en sista gång och vaskade fram en straff, som Adam Rudell utnyttjade på bästa sätt, och därmed fullbordade sitt hattrick, samtidigt som han reducerade till 4-3. Spänningen skulle dock inte vara särskilt läng då Mattias Hammarström gjorde 5-3 endast fyra minuter senare, innan ett uppgivet GBK släppte in ytterligare två mål under tilläggstiden.

Matchfakta Edsbyn-Gripen 7-3 (1-1) Målen: 1-0 (3) Joakim Svensk, hörna, 1-1 (17) Adam Rudell, hörna, 1-2 (49) Adam Rudell, 2-2 (55) Hans Andersson, 3-2 (59) Oscar Wiklund, 4-2 (64) Tuomas Määtä, 4-3 (78) Adam Rudell, straff, 5-3 (82) Mattias Hammarström, 6-3 (90+1) Tuomas Määtä, 7-3 (90+5) Jonas Edling. Utvisningar, Edsbyn: 2x10 min. Gripen: 3x10 min. Domare: Ulrik Bergman. Publik: 891. Så spelade Gripen: David Erkenborn – Per Fahlén, Andreas Eriksson, Viktor Nordmark, Marcus Hillukkala, Henrik Larsson – Mattias Jansson, Linus Rönnqvist, Henrik Korén, Eetu Peuhkuri – Adam Rudell. Avbytare: Robin Eliasson, Anton Heinulf, Mattias Timan, Adam Blomster.