Johan Sixtensson har inte satt sin fot i Slättbergshallen sedan sista kvalmatchen mot Ljusdal den 7 mars i fjol. Då var han tränare för Gripen Trollhättan – nu för tabelltvåan Villa Lidköping.
Johan Sixtensson har inte satt sin fot i Slättbergshallen sedan sista kvalmatchen mot Ljusdal den 7 mars i fjol. Då var han tränare för Gripen Trollhättan – nu för tabelltvåan Villa Lidköping.

Johan "kommer hem" för att ta två poäng

I tre år stod han som tränare för Gripen Trollhättan BK. I kväll återvänder han till Slättbergshallen – för första gången som tränare för GBK:s motståndare. – Jag har inte varit i Slättbergshallen sedan sista kvalmatchen 2014, säger Johan Sixtensson, huvudansvarig tränare för tabelltvåan Villa Lidköping BK.

ANNONS
|

Johan Sixtensson försökte i tre säsonger att ta upp Gripen i högsta serien, men misslyckades.

Sedan fick han chansen som tränare för hemstadens stolthet, Villa Lidköping.

Där gör han nu sin andra säsong, med stor framgång så här långt. Hans manskap har vunnit tolv av 15 matcher och bara förlorat två. Med det ligger Villa Lidköping tvåa i tabellen, en poäng efter Västerås SK, regerande mästarlaget.

– Vi ligger tvåa med minst mål inläppta av alla lag i serien, säger Johan Sixtensson, inte utan en viss stolthet i rösten.

Just den detaljen, en stark defensiv, har inte direkt varit Villas signum – någonsin.

ANNONS

Men efter att redan i fjol ha infört ett nytt tänk kring det här med att ett starkt försvarsspel faktiskt bäddar för en lyckad offensiv, har Johan Sixtensson & co utvecklat och förfinat det ytterligare.

– Vi har kommit så långt, att de där framme vill sätta de där bak i bra lägen. Och att alla i laget förstår att backarna som utgör innertrion kan rädda matcher åt oss, poängterar Sixtensson.

När det gäller Villas högpotenta offensiv så har gamle storstjärnan Magnus Muhrén inte bara ett, utan flera, fingrar med i spelet.

– Jag har huvudansvaret som tränare, Magnus är players manager och som sådan mycket involverad i det offensiva spelet. Han jobbar också en hel del med varje individ, en kombination som slagit väl ut.

Men upplägget sattes på hårda prov under en jobbig försäsong.

– Vi redde ut det tillsammans, det är en trygg grupp som vi har att jobba med, säger Johan Sixtensson, som alltså inte besökt Slättbergshallen sedan sista kvalmatchen mot Ljusdal den 7 mars 2014 (5-5).

– Nej, men det ska bli kul och lite speciellt att komma tillbaka och träffa alla igen.

Om kvällens match säger Sixtensson:

– Den är lite lurig, Gripen åkte på storpisk mot Vänersborg i derbyt vilket de nog inte är jättestolta över. De kommer att knyta näven och vilja visa vad de kan.

ANNONS
ANNONS