Mikko Lukkarila gjorde två mål för sitt Gripen, men det hjälpte inte mot Åby Tjureda. Bild: Jonas Myrholm

Gripens bakslag – förlorade mot Åby i Slättbergshallen

Gripen Trollhättan har förlorat för första gången i allsvenska supercupen den här säsongen. Trots en riktig drömstart tappade det stjärnspäckade laget sin ledning och föll mot Åby Tjureda.

|

För andra gången den här säsongen spelade Gripen Trollhättan match i sin egen hemmahall, Slättbergshallen.

Men lyckas vinna i sin borg har man inte gjort.

Första matchen som var mötet med Kungälv i den allsvenska supercupen slutade oavgjort och i söndagens drabbning mot Åby Tjureda fick man se sig besegrade.

Det var annars ett Gripen som fick bästa tänkbara start på matchen med en 2–0-ledning redan innan sex minuter var spelade efter att först Viktor Nordmark och sedan Robin Karlsson prickat rätt.

Det var sedan 3–2 till Gripen inför den andra halvleken, men om Trollhättelaget fick en bra start på den första så var det raka motsatsen i nästa.

26 sekunder in kom kvitteringen, 2:17 in kom ledningsmålet och ytterligare lite senare hittade Åby också in med målet som innebar 5–3.

Gripen försökte komma i kapp och var nära, men det räckte inte. Åby Tjureda vann med 6–5.

Gripen Trollhättan – Åby Tjureda 5–6 (3–2)

Allsvenska Supercupen

Målen, Gripen: 1–0 Viktor Nordmark (5), 2–0 Robin Karlsson (6), 3–2 Mikko Lukkarila (35), 4–5 Mikko Lukkarila (76), 5–6 Robin Karlsson (88).