Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gripens tunga besked – Tony Eklinds elitkarriär är över

Han har många år i eliten på sin meritlista, gjorde 30 poäng på 20 matcher den gångna säsongen, var ytterst nära att skjuta laget till elitserien under våren och är Gripen Trollhättans femte bästa målskytt genom tiderna.
Nu avslutar Tony Eklind sin bandykarriär på elitnivå.
– Jag har valt att lägga ned min satsning, säger Tony Eklind till Gripen Trollhättans sociala medier.

Gripen Trollhättan var ytterst nära att ta sig till elitserien den gångna säsongen och en väldigt stor anledning till det var Tony Eklind. Han skickade in minst in ett tidigt hattrick i matchen som säkrade en plats i kvalet mot Rättvik för Gripen och i det avgörande kvalmötet gjorde han mål och var även ytterst nära att skjuta in ett avancemang i slutminuterna.

Efter kvalförlusten på målskillnad mot Rättvik var Tony Eklind lågmäld och berättade för TTELA att något beslut kring framtiden inte fanns där.

Det gör det nu.

Via Gripen Trollhättans Instagram meddelar Tony Eklind att han gjort sitt som elitspelare i bandy.

– Jag har valt att lägga ned min satsning, så jag har tackat nej till en förlängning (med Gripen). Det har vuxit fram under säsongen för min egen del. Motivationen måste finnas där och man lägger ned mycket tid. Viljan till att bli hur bra som helst har saknats även om jag försökt ta fram den, säger Tony Eklind.

Tony Eklind har en lång karriär bakom sig och har under sina år i Gripen Trollhättan lyckats bli klubbens femte bästa målskytt genom tiderna.

”Bästa minnet”

När han ombeds plocka fram sitt bästa minne som Gripenspelaren plockar han fram avancemanget till elitserien 2015.

– Jag tror inte vi förlorade en match i den serien och i kvalet spelade vi riktigt bra. Det var mycket folk och härligt tryck på läktaren. Just den kvalserien när vi gick upp är nog det bästa minnet, säger Tony Eklind till klubbens Instagram.

Om han helt kommer lägga bandyklubban på hyllan återstår att se, men elitsatsningen är över.

– Just nu är det ingenting, men det är väldigt hårt tryck från B-laget här så vi får se vad det blir, säger Tony Eklind.

TTELA har sökt Tony Eklind utan framgång.