Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här är IFK-profilens nya jobb – hos Gripens konkurrent

Han har tränat IFK Vänersborg i över nio år och även haft en sejour i Gripen Trollhättan. Efter förbundskaptensuppdraget för Storbritannien blir Magnus Nordin nu även akademichef i IFK Kungälv.
– Jag hoppas givetvis att kunna bidra med det jag har tagit med mig i min kunskapsbank, säger Magnus Nordin till klubbens hemsida.

Det var redan år 2000 som Magnus Nordin anslöt till IFK Vänersborg efter att tränarkarriären inletts i Selånger. Han blev sedan kvar i klubben i nio år innan han lämnade för ett uppdrag i GAIS.

Nordin gjorde sedan en kortare comeback i Vänersborg efter att Patrik Karlsson fått sparken och fick åter kliva in och leda laget. Dessförinnan hann Nordin även göra en sejour som huvudtränare i Gripen Trollhättan.

För bara två veckor sedan kunde TTELA berätta om Magnus Nordins nya spännande uppdrag som innebär att han tagit över som ny förbundskapten för Storbritanniens damlandslag. Detta efter att ha tagit två VM-guld som förbundskapten för det svenska damlandslaget.

LÄS MER: Nu blir Magnus förbundskapten på nytt

– För mig blir det lite som att ge tillbaka till bandyn. Bandyn kommer från Storbritannien från början så det finns en rätt rolig historik, sa Magnus Nordin till TTELA då.

”Känns riktigt roligt”

Nu står det klart att förbundskaptensjobbet inte är det enda nya uppdraget för Magnus Nordin. Nu presenteras han nämligen också som ny akademichef för den allsvenska klubben IFK Kungälv.

– När jag betraktat IFK Kungälv utifrån så har det varit lite upp och ner i föreningen både sportsligt och organisatoriskt, men nu har det hänt en del del i föreningen de senaste åren som nu innebär att det blåser positiva vindar igen både kring det ekonomiska men även det sportsliga och att jag äntligen ska få jobba med en förening igen känns riktigt roligt då jag i grunden är en föreningsmänniska, säger Magnus Nordin till IFK Kungälvs hemsida.

Han fortsätter sedan:

– Man har gjort ett gediget arbete kring den treårsplan som finns och mitt bidrag till den kommer ju också vara att jag ska finnas till som stöd för både spelare och ledare som finns i föreningen. Nu i början kommer det att vara en del inventering då man behöver lyssna till det folket som finns i föreningen och insupa den kunskap som finns, sen hoppas jag givetvis att kunna bidra med det jag har tagit med mig i min kunskapsbank som jag har skaffat mig efter 25 år som ledare, säger Magnus Nordin.