Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

IFK Vänersborg får tufft motstånd i SM-kvartsfinalen. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
IFK Vänersborg får tufft motstånd i SM-kvartsfinalen. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Här är IFK Vänersborgs kvartsfinalmotståndare

Nu är det klart. Under tisdagskvällen valdes vilka lag som kommer att ställas mot varandra i SM-kvartsfinalen. De tre första lagen valde bort IFK Vänersborg och då stod bara ett lag kvar. Det blir Edsbyn i kvartsfinal för IFK:s del.
– Det känns jävligt bra att ingen vill välja oss, säger IFK-spelaren Niklas Holopainen.

IFK Vänersborg förlorade säsongens sista grundseriematch där AIK stod för motståndet, men den saken spelade mindre roll för IFK. Laget slutar på en sjätteplats i tabellen och är klara för SM-kvartsfinal utan att behöva spela åttondel.

Och redan nu står det klart vilka man möter.

Under tisdagskvällen fick lagen redogöra för sina val. Först ut var Villa Lidköping i egenskap av seriesegrare och man hade alltså där chansen att välja en derbyserie, men så blev inte fallet.

AIK var näst på tur och sedan Sandviken, men ingen av dem ville heller ställas mot IFK Vänersborg.

Då var saken klar. Det blir en kvartsfinalserie mellan tabellsexorna IFK Vänersborg och tabellfyrorna Edsbyn.

– Edsbyn fick oss, om man säger så. Ingen annan ville välja oss och det kanske visar att vi gjort någonting bra på resans gång. Sedan blir det långa resor, men det är samma för Edsbyn så det är bara ladda om. Det är härligt att slutspelet börjar, säger Ari Holopainen.

Trodde du på någon annan motståndare?

– Jag kanske hade hoppats, men det kommer jag inte säga nu, säger IFK-tränaren.

Även Niklas Holopainen ser det som någonting väldigt positivt att samtliga av de tre första lagen duckade Vänersborg som motståndare i kvartsfinalserien.

– Vi snackade om det i omklädningsrummet precis att det är jävligt bra att ingen ville välja oss. Då betyder det att man gör någonting rätt, säger Niklas Holopainen.

Vilka väntade du dig att det skulle bli?

– Jag har inte tänkt någonting på det alls faktiskt. Jag visste ju att vi själva inte hade någonting att välja så det vara bara ta det som kom, säger Holopainen.

Villa Lidköping valde att ha Sandviken som potentiell semifinalmotståndare. Där med krävs det att både Villa och IFK går till SM-final för att ett derby ska till i årets slutspel.

IFK Vänersborg och Edsbyn har mötts två gånger den här säsongen. Edsbyn har vunnit båda mötena där resultaten blivit 4–1 och 3–2.

Här är kvartsfinalerna (spelas i bäst av 5)

– Villa Lidköping–vinnaren i åttondelen mellan Sirius–Broberg,

– AIK–Västerås SK

– Sandviken–vinnaren i åttondelen mellan Motala–Vetlanda

– Edsbyn–Vänersborg