Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hans Peterson har huvudansvaret för Blåsuts division 1-gäng kommande säsong. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Hans Peterson har huvudansvaret för Blåsuts division 1-gäng kommande säsong. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Hasse tar plats vid isen igen

Träningspremiären i söndags blev inställd, men redan på torsdag finns möjlighet att för första gången se säsongens upplaga av Blåsuts BK på isen. Tränaren med huvudansvaret känner vi sedan tidigare: Hasse Peterson.

Mikael "Pluto" Svantesson, Arvid Walther och Jonatan Rask kunde alla tre tänka sig rollen som assisterande tränare i vinter, men inte mer än så.

– Då blev jag tilldelad uppdraget som huvudansvarig, som föreningens ende anställde, säger Hans Peterson med glimten i ögat.

– Jag hade tänkt att jag skulle jobba med andra saker i klubben, och inte stå vid isen, men nu blir det en 51:a säsong där istället.

Nu har han sista ordet i en kvartett, och med en uttalad sportslig målsättning:

– Den här säsongen ska vi spela ihop ett lag som kan vara med och slåss om en plats i allsvenskan till 2020/21.

Och de ekonomiska problem som fanns tidigare i år, och som föranledde BBK:s ordförande Mikael Jansson att be om hjälp via ett upprop på föreningens hemsida, ska nu vara borta.

– Som alltid är det bekymmersamt så här års, mellan två säsonger, men vi klarar att betala våra räkningar, konstaterar Peterson, som även är klubbens kanslist.

Att ramla ur allsvenskan, den kommande säsongen blir den tredje för Blåsut i division 1, har slagit hårt mot klubbkassan.

– Det har kostat 300.000 kronor per säsong i uteblivna sponsorintäkter.

Fotnot: Allsvenska IFK Kungälv står för motståndet i torsdagens match.