Vänersborgs Niklas Holopainen får inte möta sin tidigare klubb.
Vänersborgs Niklas Holopainen får inte möta sin tidigare klubb. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Holopainen stoppas från spel mot Sandviken

Niklas Holopainen lämnade Sandviken för IFK Vänersborg för drygt två veckor sedan, men när lagen nu drabbas samman får IFK klara sig utan sin anfallsvärvning. Anledningen – en klausul i övergångspappren.
– Jag var inställd på att spela, säger Niklas Holopainen.

ANNONS
|

Det var tätt inpå deadline för övergångar som det stod klart att Niklas Holopainen skulle lämna Sandviken och ansluta till IFK Vänersborg. Anfallaren var inte nöjd med sin situation i Saik och tog därför chansen att röra på sig när Vänersborg ville stärka sin offensiv.

LÄS MER:IFK stärker upp anfallet - värvar in Holopainen

– Jag har inte fått det fulla förtroende från Sandviken. Jag flyttade upp för att spela bandy och matcher, men det blev inte så många matcher. Då försökte jag hitta något nytt och det blev IFK, sa Niklas Holopainen till TTELA efter att övergången offentliggjorts.

Holopainen har sedan funnits med i IFK:s laguppställning i förlustmötet med Edsbyn och 6–3-segern mot Tellus, men när Vänersborg nu ställs mot Sandviken under onsdagskvällen stoppas anfallaren från spel.

ANNONS

Anledningen är att en klausul skrivits in i Holopainens övergångspapper som säger att han inte får spela mot sin tidigare klubb. Något som Holopainen själv blev varse nyligen. Bandypuls var först med att rapportera nyheten.

– Det är väl bara att ta det. Att jag inte skulle spela den här matchen är någonting som Sandviken och Vänersborg kommit överens om i övergången och det ger mig möjlighet att träna ännu hårdare den här veckan. Men det är klart att man vill spela alla matcher, säger Holopainen.

Men det gäller bara den här matchen och inte i ett eventuellt slutspelsmöte mellan er?

– Som jag har förstått det så är det bara den här matchen jag inte får spela, säger anfallaren.

Hur hade det varit att ställas mot ett lag som du tillhörde för bara några veckor sedan?

– Det är klart att det hade känts speciellt, men samtidigt är det bandy man spelar. Man känner ganska många spelare i de olika lagen, säger Holopainen.

Det kan inte finnas många med bättre inblick än dig i just Sandviken och Vänersborg, så hur tror du att det kommer gå i matchen?

– Jag tror att det kommer vara jäkligt tajt. Det beror nog mycket på hur matchen börjar. Både lagen är starka och kommer definitivt att orka, så det kommer nog handla om att sätta lägena, säger Niklas Holopainen.

ANNONS
ANNONS