IFK hittade spelet och tog poäng

Efter tre raka förluster hittade IFK Vänersborg spelet, och spelarna sig själva igen. Det räckte inte till seger mot Bollnäs, men poängen som togs (3-3) var oerhört betydelsefull och ett ­­positivt trendbrott både spel- och poängmässigt.

ANNONS
|

– Som lag och för varje individ betraktat var det här ett stort fall framåt jämfört med de senaste matcherna. Vi har rätt inställning i dag och vår första halvlek är nog den bästa hittills, menarIFK-tränaren Stefan Karlsson och tillade: – I andra blev vi lite avvaktande, men på slutet tycker jag att det var vi som jagade ett segermål. Poängräddare i en tät och mycket jämn match med små svängningar i övertag blev föga överraskande Sergej Lomanov. Efter dryga kvarten av den andra halvleken, när Bollnäs kvitterat till 2-2, drog han dock först på sig en utvisning efter att ha krokat omkull Daniel Berlin. Anders Spinnars pricksköt 2-3 på hörna minuten senare och mörkret lade sig över IFK och Sergej som inte fick komma in på isen efter målet. Den fördelen fick i stället Simon Blomqvist som hade åkte ut före Lomanov. Men väl på banan igen var det en målsugen rysk stjärna som fick fatt på bollen, siktade och sköt – pang, 3-3 upp i nättaket. – Jo, den satt bra, men jag hade några ytterligare skottlägen ­också. Men det är svårt här i Sverige att åka igenom och komma fri, de ­andra lagen försvarar sig bra, Bollnäs gjorde det väldigt bra, sägerSergej Lomanov. Efter en strålande IFK-inledning som gav 2-0 efter mål av Johan Koch, vackert förarbete signerat ­Nikita Ivanov, och Joakim Hedqvist på straff reducerade Bollnäs genom Patrik Nilsson på hörna. Detta i en halvlek som i mångt och mycket påminde om den mot Hammarby för ett tag sedan där IFK spelade stabilt och gick till halvtidsvila med 2-0 för att sedan snurra till det rejält efter pausen, men trots allt vinna med 7-5. Därför var det inga bra vibbar som infann sig i Arenan när Bollnäs kvitterade genom Christian Mickelsson och alltså gjorde 2-3 genom Spinnars. Hälsingelaget hade vänt 0-2 till egen ledning med 3-2. – Vi tappade tyvärr lite i andra halvlek, konstaterarSergej Lomanov och fortsätter: – Det här laget har mer kapacitet att plocka fram, men det gäller att vi tror på varandra och var och en på sig själv. Vi har lägen att gå runt på kanterna, men gör det inte. Där måste vi bli mer bestämda. Stefan Karlsson överraskade med att placera yrvädret Nikita Ivanov som central mittfältare från start mellan Lomanov och Emil Viklund och det slog väl ut. Han var tillsammans med Lomanov och den pånyttfödde Johan Koch de främsta i hemmalaget där också målvakten David Borvall spelade en viktig roll med ett par tunga räddningar. Mycket bra också liberon Mathias ”Pumpen” Johansson.

ANNONS

Matchfakta Vänersborg-Bollnäs 3-3 (2-1) Målen: 1-0 (15) Johan Koch, 2-0 (32) Joakim Hedqvist, straff, 2-1 (35) Patrik Nilsson, hörna, 2-2 (51) Christian Mickelsson, 2-3 (63) Anders Spinnars, hörna, 3-3 (78) Sergej Lomanov. Utvisningar, IFK: 3x10 min. Bollnäs: 2x10 min. Hörnor: 8-8. Domare: Jacob Liljegren. Publik: 1 725. Så spelade IFK: David Borvall – Adam Herou Löf, Pavel Bulatov, ­Mathias Johansson, Simon Blomqvist, Felix Pherson – Sergej Lomanov, Nikita Ivanov, Emil Viklund – Mikko Lukkarila, Joakim Hedqvist. Avbytare: Alexander Zitouni, Johan Koch, Robin Lundqvist, Robin Öhrlund, Markus Johansson (mv).

ANNONS