Nytt blytungt IFK-fall

Efter den viljelösa och rent ut sagt usla insatsen i första kvartsfinalmötet med Villa Lidköping skulle IFK Vänersborg upp till bevis i lördagens hemmafight. Det gick väl så där. – Men i dag gav vi det en chans i alla fall, menade IFK-tränaren Magnus Nordin.

ANNONS

Det var ett stukat IFK-gäng som gav sig i kast med Villa Lidköping BK i Arena Vänersborg sent på lördagseftermiddagen. Stukat av det som skedde i torsdags i Sparbanken Lidköping Arena där Villa krossade Vänersborg med 7-2. Då var det i princip ingenting som stämde. Men värst av allt – ingen spelade med hjärtat. Inte med huvudet heller för den delen. Så när en IFK-are fumlade ut bollen till hörna efter elva sekunder och Martin Andreasson petade in 0-1 på hörnretur efter 1.40 så förstår alla vilken mardrömsstart det blev. – Mentalt är det ett gigantiskt berg som tornar upp sig. De gör verkligen mål i rätt lägen, konstaterade Magnus Nordin.

ANNONS

0-2 kom efter en kvart och den här gången var det Tim Persson som lyckades kruta in bollen från en vinkel som inte fanns. Men till skillnad mot i torsdags bjöd de blåvita kamratspelarna till. Och skapade chanser. Framförallt var det skyttekungen som Joakim Hedqvist som försökte överlista Jon Karlsson i Villamålet. Inte en gång, utan tre på raken.

Först ett kanonskott som Karlsson med nöd och näppe parerade till hörna. Sedan ett jätteläge minuten efter som Jon Karlsson fantomräddade. Och så ett friläge ytterligare en minut senare som den förre Gripen-målvakten stod ivägen för. – Han får bollarna på sig utan att veta om att han räddar, sa Magnus Nordin och suckade tungt.

Mera salt i djupa IFK-sår strödde så mittfältsdirigenten Johan Esplund när han på tennis skickade in en hörnretur till 0-3. – Avståndet i mål blir hela tiden för långt. Vi kommer aldrig nära och har inte marginalerna med oss. I torsdags gjorde Villa Lidköping 5-1 i den första halvlekens slutsekunder, nu prickade Daniel Andersson in 1-4, frispelad av Tim Persson, i den 43:e minuten och redan där var det i princip tack och go´natt för Kamraterna.

En så kallad "indianare" av Pavel Bulatov höll på att resultera i 1-5 bara några sekunder in på den andra akten, men den gången stod stolpen i vägen för Daniel Andersson. I stället gjorde David Karlsson 1-5 på en underbar djupledsboll från Martin Karlsson. Emil Viklunds 2-5-mål i 66:e minuten gav visst hopp, men 17-årige Joel Broberg gjorde 2-6 minuten senare och resten av matchen blev en målrik historia mot slutsignal.

ANNONS

– Det är bara att konstatera, Villa är bättre än oss. De har en helt annan trygghet och stabilitet i sitt spel medan vi inte får ihop det alls. Vi spelar en och en eller två och två men inte som ett kollektiv, analyserade Magnus Nordin som ändå tyckte att det trots allt såg bättre ut nu än i det första mötet: – Vi gav det en chans i alla fall, men lik förbannat står det 4-9 på resultatavlan. Kan ni mobilisera ny gnista till det tredje mötet på måndag i Lidköping? – Självklart måste jag tro att vi kan ladda om, vi har ju 48 timmar på oss. Vi får försöka hämta kraft ur det faktum, att vi faktiskt skapar en hel del i den här matchen och så måste vi se till att ta ledningen och inte hamna i flera måls underläge.

Förbundsbasen och tidigare IFK-ordföranden Stig Bertilsson dök upp i katakomberna i Arena Vänersborg efter matchen. Och hans analys av vad han just sett var kort och koncis: – Villa spelar bra bandy! Det kanske inte behövs mer eller klokare ord än så. Villa Lidköping BK vann inte för inte elitserien i stor stil och var ju i SM-final förra säsongen.

ANNONS

Matchfakta Vänersborg-Villa Lidköping 4-9 (1-4) Målen: 0-1 (1) Martin Andreasson, 0-2 (15) Tim Persson, 0-3 (26) Johan Esplund, 1-3 (36) Mikko Lukkarila, 1-4 (43) Daniel Andersson, 1-5 (52) David Karlsson, 2-5 (66) Emil Viklund, 2-6 (67) Joel Broberg, 2-7 (72) Daniel Andersson, 2-8 (77) David Karlsson, straff, 3-8 (82) Joakim Hedqvist, straff, 4-8 (86) Joakim Hedqvist, hörna, 4-9 (90) Joel Broberg. Utvinsingar, IFK: 4x10 min. Villa Lidköping: 2x10 min. Hörnor: 8-4. Domare: Roland Fager. Publik: 3 583. Så spelade IFK: David Borvall – Robin Lundqvist, Richard Kamperin Wallin, Mathias Johansson, Pavel Bulatov, Felix Pherson – Alexander Mayborn, Robin Öhrlund – Sergej Lomanov, Mikko Lukkarila, Joakim Hedqvist. Avbytare: Johan Koch, Simon Blomqvist, Emil Viklund, Robin Öhrlund, Markus Johansson (mv).

ANNONS