Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Viklund hittade nätet mot AIK, men det räckte inte till poäng. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Emil Viklund hittade nätet mot AIK, men det räckte inte till poäng. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

IFK föll tungt – tidigare Gripenspelaren bakom vändningen

Emil Viklund såg till att IFK Vänersborg fick den start man hoppades få i det tuffa mötet med AIK, men SM-finalisterna hade svar på tal – och det var en tidigare Gripenspelare som låg bakom vändningen.

IFK Vänersborg föll i den första gruppspelsmatchen i Svenska cupen under fredagskvällen när Sandviken blev numret för stora. IFK hade stora problem i den första halvleken och släppte in mål redan innan fem minuter var spelade, vilket skulle bana vägen för 3–1-förlusten.

LÄS MER: IFK sänkta av Sandviken – pressas direkt i gruppspelet

IFK var därför i det närmaste tvingade att knäcka AIK för att ge sig själva rimliga möjligheter att avancera vidare från gruppspelet, och det såg lovande ut.

Efter en första halvlek som såg ut att sluta mållös kunde Emil Viklund ge IFK ledningen strax innan paus och ge det defensivt starka IFK den ledning man så gärna ville få, men den skulle inte bli långvarig.

Karlsson avgjorde

3:46 in i den andra halvleken kom kvitteringen och den gjordes av fjolårets värvningsbomb i bandyallsvenskan, den tidigare Gripenspelaren Robin Öhrlund.

AIK skulle sedan också ta ledningen med 2–1 genom Isac Karlsson som sedan också gjorde 3–1 innan Joakim ”Kimmen” Johansson kunde reducera för IFK, men närmare kom man inte.

IFK Vänersborg föll med 3–2 mot AIK och står kvar på noll poäng inför det sista gruppspelsmötet där Sirius väntar.

IFK Vänersborg – AIK 2–3 (1–0)

Svenska cupen, gruppspel

Målen: 1–0 Emil Viklund (29), 1–1 Robin Öhrlund (34), 1–2 Isac Karlsson (47), 1–3 Isac Karlsson (53), 2–3 Joakim Johansson (62).