IFK Vänersborgs tränare Stefan Karlsson åker till World Cup med en bra känsla, IFK spelar sin första gruppspelsmatch torsdag eftermiddag, mot Villa Lidköping.
IFK Vänersborgs tränare Stefan Karlsson åker till World Cup med en bra känsla, IFK spelar sin första gruppspelsmatch torsdag eftermiddag, mot Villa Lidköping.

IFK inleder World Cup med nyckelmatch

IFK Vänersborg har inte gjort något stort avtryck i World Cup genom åren, men med andraplatsen 2014 som det lysande undantaget. – I år får vi en nyckelmatch direkt, konstaterar tränaren Stefan Karlsson.

ANNONS
|

Tidigt torsdag morgon, redan klockan 07.15, rullar spelarbussen från Arena Vänersborg. Destination: Sandviken, Göransson Arena och World Cup. – Vi står inför en tuff utmaning, men känslan är bra, tycker Stefan Karlsson. Med sig i trunken till World Cup har de blåvita en försäsong som bjudit ömsom vin, ömsom vatten. – Det har varit ungefär som förväntat, många nya spelare och olika kulturer som ska mixas samman. Jag är inte besviken, men jag hade hoppats på mer. Karlsson hymlar dock inte om att insatsen i Svenska Cupen var en rejäl besvikelse: – Där hade jag gärna sett lite bättre resultat, det kändes inte bra. Samtidigt påpekar han att träningarna, och de taktiska genomgångarna efter debaclet i Lidköping, varit bra. Men var placera IFK i tuffa grupp C? På förhand något av ett trekejsarslag, poäng i någon match för norska Stabaek skulle vara en stor överraskning. – Vi får en nyckelmatch direkt, det är klart att vi vill ha en bra start, konstaterar Karlsson. Det handlar om ett nytt möte med Villa Lidköping, säsongens andra och det första sedan kaosmatchen i Lidköping i samband med Vänercupen. Den som IFK vann med 6-4 och som slutade med dubbla matchstraff för Villa (Daniel Andersson och Martin Johansson), ett för IFK (Alexander Mayborn) och böter för Stefan Karlsson och Martin Arvidsson, Villa-ledaren. På fredag ställs IFK mot Stabaek, och på lördag eftermiddag väntar Christoffer Fagerströms Neftyanik, från Ryssland. Fotnot: IFK noterade tre raka förluster i Svenska Cupen, och förlorade mot Sandviken (0-4), Västerås (3-5) och Vetlanda (0-2).

ANNONS

Fakta: IFK:s tre senaste World Cup 2015: Utslaget i gruppspelet, sedan Vänersborg endast besegrat norska Ready. 2014: Vänersborg var hela cupens stora sensationslag när man tog sig ända till final (1-4 mot Västerås). På vägen dit besegrade IFK bland annat Dynamo Moskva två gånger, i både gruppspelet och semifinal. 2013: Utslaget i gruppspelet, 6-2 mot Edsbyn enda vinsten. I år spelar IFK Vänersborg i grupp C tillsammans med Villa Lidköping, Stabaek och Neftyanik.

ANNONS