Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Herou Löf har imponerat stort den här säsongen, men riskerar att missa matchen mot Hammarby. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Adam Herou Löf har imponerat stort den här säsongen, men riskerar att missa matchen mot Hammarby. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

IFK-spelaren inväntar covidsvar – går kamp mot klockan

IFK Vänersborgs nyckelspelare Adam Herou Löf missade segermatchen mot Sandviken under tisdagskvällen – och kanske missar han också torsdagens viktiga bortamatch mot Hammarby.
– Vi trodde att vi skulle ha fått svar idag, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

En gedigen insats, en Niklas Holopainen som krigade in ett ledningsmål i slutskedet och en Kimmo Kyllönen som storspelade mellan stolparna.

LÄS MER: Kimmo Kyllönen om galna räddningen: ”Det var sjukt”

Då kunde IFK Vänersborg ta två riktigt tunga poäng i hemmamatchen mot förra säsongens SM-semifinalister Sandvikens AIK.

Däremot fick man göra det utan den här säsongens poängstarkaste spelare. Adam Herou-Löf saknades nämligen i IFK:s laguppställning och gjorde detsamma när laget tränade under onsdagen inför morgondagens bortamatch mot Hammarby.

LÄS MER: Adam älskar sin nya roll som offensiv hjälte

Anledningen är att Adam Herou Löf har testats för covid-19 och ännu inte fått sitt provsvar tillbaka.

– Vi trodde att vi skulle ha fått svar idag, men det har inte kommit. Det är det vi väntar på, säger IFK-tränaren Ari Holopainen.

Då är deadline

IFK-mittfältaren är frisk själv, men har en familjemedlem som uppvisat symptom. Båda måste få tillbaka ett negativt svar för att Herou Löf ska kunna åka med till bortamatchen mot Hammarby.

Ari Holopainen håller preliminärt en plats i laget åt honom.

– Vi åker 10:30 (under torsdagen) så vi måste ha fått svar innan dess, säger IFK-tränaren.

IFK Vänersborg åker till Stockholm med fem raka matcher utan förlust. För närvarande befinner sig laget på en åttondeplats i tabellen och motståndarlaget Hammarby är placerade som 13:e lag.

Matchen mellan Hammarby IF och IFK Vänersborg rapporteras direkt på ttela.se.