IFK-talanger världsmästare efter Norge-kross

Sveriges P19-landslag utklassade Norge i finalen, och därmed fick IFK Vänersborgs talanger Lukas Forsström och Hugo Nyman fira VM-guld.
– Det är helt underbart, säger Lukas Forsström.

ANNONS
|

Det ska väl sägas att det inte direkt var någon skräll att Sverige blev världsmästare när junior-VM avgjordes i Katrineholm i helgen. I och med att Ryssland saknades fanns det egentligen inte mycket till motstånd för Sverige.

Något som däremot var en skräll var att Norge tog sig till JVM-final för första gången på 46 år. Och med i skrällaget fanns Ole Robin Kåsa Kjellmann, som flyttade till Vänersborg 2019 för att studera på Birger Sjöberggymnasiet (NIU Bandy).

Storkross i finalen

I finalen hade Norge dock inte mycket att sätta emot storfavoriten Sverige som efter första halvlek ledde med 6–0, och som drog iväg till 9–0 innan Norge fick in en reducering.

ANNONS

Därefter gjorde båda lagen ett varsitt mål till och matchen slutade 10–2 till Sverige, och IFK Vänersborgs Hugo Nyman och Lukas Forsström fick fira VM-guld.

– Det är såklart jättekul att vinna VM-guld. Men det är synd att läget är som det är i världen, säger Lukas Forsström.

Gav Sverige en match

Sverige hade idel storsegrar i turnering fram till sista gruppspelsmatchen mot Norge. Men där överraskade Norge och fick med sig 3–3, vilket gjorde att de blev klara för VM-final.

– Norge gjorde det jättebra. Vi kom inte upp i nivå alls. Efter det hade vi ett bra snack i omklädningsrummet och bestämde oss för att de inte skulle ha en chans i finalen. Och sen gör vi vår bästa match i turneringen, säger Lukas Forsström.

ANNONS