Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kasper Mileruds kontrakt med Hammarby går ut efter den här säsongen, och nu bekräftar han kontakt med IFK Vänersborg: ”Ett löst samtal”. Bild: JESPER ZERMAN
Kasper Mileruds kontrakt med Hammarby går ut efter den här säsongen, och nu bekräftar han kontakt med IFK Vänersborg: ”Ett löst samtal”. Bild: JESPER ZERMAN

IFK Vänersborg i dialog med mittfältare från rivalklubb

Ilja Grachev sitter på ett utgående kontrakt, och öppnar för att han kan vara på väg bort från IFK Vänersborg.
Då kan IFK komma att hämta ersättaren från Hammarby, i form av Kasper Milerud, en kontakt som Bajenprofilen bekräftar med att säga:
– Ett löst samtal.

Kasper Mileruds kontrakt med Hammarby går ut efter den här säsongen, och 27-åringen säger sig inte veta alls var han ska spela bandy nästa säsong.

– Jag har just nu tio bollar att jonglera med, säger han.

På en av dem står det IFK Vänersborg.

– En representant från föreningen har hört av sig, kalla det ett löst samtal.

För att i nästa andetag räkna upp ”äger en lägenhet” och ”jobbar i Stockholm”.

– Det är inte bara att flytta.

Samtidigt räknar han med att bilden ska klarna den närmaste veckan, under en vistelse i Paris.

– Sen ska jag ta tag i var jag ska spela bandy nästa säsong.

Vägarna har korsats

En titt i backspegeln ger vid handen att Kasper Mileruds vägar tidigare korsats med spelare i senaste säsongens upplaga av IFK Vänersborg.

2016/2017 var Milerud lagkompis med Joakim ”Kimmen” Johansson i Hammarby, och Kasper ingick i det svenska U21-landslaget som blev världsmästare 2016.

Även där lagkamrat med Joakim Johansson, men också med Adam Herou Löf och Simon Blomqvist, då i Broberg Söderhamn men nu lagkapten och libero i IFK Vänersborg.

Och när Kasper under två säsonger gjorde ett gästspel hos Bollnäs var han under en av dem (2019/2020) lagkompis med Christoffer Fagerström, förre IFK-spelaren som nyligen blev svensk mästare med Västerås och i detta nu jagar VM-guld med Sverige i Åby.

Grachev: ”Kommer att lyssna”

IFK Vänersborg har så här långt under silly season nöjt sig med att förnya kontrakt som går ut.

Ett sådant är Ilja Grachevs, med den skillnaden att det inte förlängts, åtminstone inte ännu, och det är i en intervju med Bandypuls han säger att ”Jag kommer att lyssna på vad andra lag har att erbjuda”.

Ilja Grachev säger även att det finns intresse från grannkommunen, men att det skulle röra sig om Gripen Trollhättan dementeras bestämt av Joakim Hedqvist, Gripens tränare.

– Vi har inte haft någon kontakt med honom, och vi ska inte värva Ilja Grachev. Däremot pratade vi med varandra för ett år sedan.

Ilja Grachev var IFK Vänersborgs stora profilvärvning för tre år sedan, då från en proffssejour i Ryssland hos Uralsky Trubnik.

Under den karriär som inleddes i Vargöns BK har han även en gång tidigare representerat IFK Vänersborg, Blåsut BK, Zorkij, Sirius, Bajkal Energy och Hammarby.

Fotnot: Kasper Mileruds statistik från den senaste säsongen säger åtta mål och åtta målgivande passningar på 24 matcher i elitserien, och i slutspelet blev det ytterligare två mål.