IFK Vänersborg utslaget trots uppryckning

Det var matchen som de var tvungna att vinna, och det märktes på spelarna i IFK att de inte tänkte ge upp utan fight. Efter spänning och oavgjort resultat i halvtid stod dock Villa som segrare till sist.

|

IFK hade gjort en hel del förändringar i startelvan, där anfallaren Mikko Lukkarila fick flytta ner något snäpp i banan och lämna plats längst fram för växlande Robin Lundqvist och Alexander Zitouni. I Felix Phersons frånvaro flyttade även Emil Viklund ner på en gammal bekant ytterhalvsposition.

Och om man ser till den spelmässiga uppryckningen i jämförelse med föregående matcher verkade det ge någon form av effekt. Den tredje kvartsfinalen började på bästa vis för Vänersborg. Matchen stod och vägde under den inledande kvarten, och när första målet kom efter 18 minuter var det just Mikko Lukkarila som fick firandet.

Tre minuter senare kvitterade Villas U21-lirare Martin Karlsson och i den 27:e spelminuten gav Petter Björling hemmalaget ledningen.

Det här var dock kvällen då IFK vägrade ge upp, och innan halvleken var över spelade Viklund fram till en friställd Zitouni på djupet som satte 2-2.

Hoppet växte därmed hos de tillresta fansen, och en fjärde kvartsfinal på hemmaplan kändes inte lika omöjligt långt borta som tidigare.

I den andra halvleken fick Villa dock in två relativt snabba mål (genom Johan Esplund och Daniel Andersson) och 4-2 skulle stå sig från minut 54 och in på övertid.

Utvisningarna haglade stundtals för båda lagen i den andra halvleken, och IFK fick under en period chansen att spela med tre man mer på isen. Trots stor press framåt för bortalaget uteblev dock målen, och i stället kunde Johan Esplund titulera sig tvåmålsskytt efter att ha prickat in 5-2 när klockan stod på 93.15.

Förlusten innebär att IFK Vänersborg har spelat klart i slutspelet och för säsongen.