Gripen Trollhättans David Jensen blir kvar i klubben även nästa säsong.
Gripen Trollhättans David Jensen blir kvar i klubben även nästa säsong.

Inför avgörandet – David Jensen förlänger med Gripen

Frågan från klubben kom när elitseriekontraktet är extremt nära att vara i land, men hade den kommit tidigare eller i ett annat läge hade svaret blivit detsamma. David Jensen vill och kommer fortsätta spela bandy i Gripen Trollhättan.
– Det kändes självklart. Jag trivs väldigt bra, säger Jensen om det påskrivna kontraktet.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen kan allt bli klart. Tar Gripen Trollhättan poäng mot Åby/Tjureda finns det inte längre något lag som kan passera i tabellen och elitserieplatsen är säkrad.

Utgångsläget inför de tre sista matcherna kunde inte vara mycket bättre än vad det är.

Dessutom har Gripen börjat se till att ge sig fint utgångsläge för nästa säsong även sett till spelartruppen. Nyligen presenterades kontraktsförlängningar med lagkaptenen Felix Callander och även den finske målvakten Isak Skog.

LÄS MER:Lagkaptenen stannar i Gripen

Nu kommer nästa.

David Jensen anslöt till Gripen från IFK Vänersborg inför den föregående säsongen och har varit med på resan mot eliten. Nu är hans kontrakt med klubben förlängt med ytterligare 1+1 säsong.

ANNONS

LÄS MER:Isak stannar i Gripen

– Det kändes ganska självklart egentligen. Jag trivs väldigt bra i föreningen och laget. Det finns alla förutsättningar man kan tänka sig för att fortsätta utvecklas så det fanns inga tveksamheter, säger David Jensen.

Förutom att ni vunnit mycket, vad är de stora uppsidorna med att spela i Gripen för din del?

– Du har mycket erfarenhet både bland spelare och ledare i laget som man kan ta lärdom av. Sedan har vi ett bra samarbete med Älvhögsborg där vi får eget träningsschema på försäsongen med vad man behöver förbättra vilket gör det lättare och roligare att träna. Det är lättare att driva sig själv när man känner att föreningen vill satsa och jobba med en som individ, säger Jensen.

”Drivet finns”

22-åringen lyfter också fram att han fått mycket speltid och förtroende från tränarteamet även om han upplever att han har mer i sig än vad han fått fram den här säsongen. Mycket med anledning av skadebekymmer som stört honom i uppbyggnaden.

Samtidigt känner han sig redo för att ta steget till elitserien både för sin egen del och för lagets del.

– Vi tränade igår (måndag) och man känner att stämningen och drivet verkligen finns där. Vi är sugna. Speciellt efter lördagens match där det var fri entré och vi hade över 1 000 personer på läktaren. Det är kul och man går nästan bara runt och njuter just nu, säger Jensen.

ANNONS

Åby kommer naturligtvis vilja förstöra festen. Vad blir viktigast för er för att det inte ska bli så?

– Åby är bra. Det kommer nog bli en ganska fartfylld match. Det är ganska klyschigt, men vi måste vara med från start. Jag tror det kommer gå undan från minut ett. Sedan tror jag inte vi ska tänka så mycket utan bara gå ut och njuta. Vi vet vad vi kan så det är bara att köra, säger David Jensen.

Gripen Trollhättans ordförande, Per Skoglund, säger så här om att klubben knutit till sig David Jensen över ytterligare 1+1 säsong:

– Det är en spelare som vi tror på. Han gör jobbet i laget och har vuxit under året som har gått. Han är drivande och tar egna initiativ för att han vill framåt, säger Per Skoglund.

ANNONS