Jesper Bryngelson är klar som ny huvudtränare för IF Boltic.
Jesper Bryngelson är klar som ny huvudtränare för IF Boltic. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Jesper Bryngelson efter uppbrottet med IFK: ”Gav allt”

Mitt under brinnande elitseriekval valde IFK Vänersborg att gå skilda vägar med sin huvudtränare Jesper Bryngelson tidigare i vår.
Nu har Bryngelson hittat sitt nya tränaruppdrag – och kommenterar samtidigt uppbrottet med IFK.
– Det är klart att det är tufft att få det beskedet, säger Bryngelson till Bandypuls.

ANNONS
|

Blott en seger på de elva avslutande grundseriematcherna och sedan en mardrömsstart i elitseriekvalet mot allsvenskt motstånd fick bägaren att rinna över. Det var då, den 4 mars i år, som IFK Vänersborg valde att sparka sin huvudtränare Jesper Bryngelson.

Bryngelson som då var på väg i mål med sin andra säsong i klubben.

Sedan avskedet har det varit relativt tyst från Jesper Bryngelsons håll, men nu har han landat sitt nya tränaruppdrag.

Jesper Bryngelson tar över allsvenska IF Boltic och har skrivit kontrakt med Karlstadgänget över en säsong. Något som klubben offentliggjort under onsdagen.

Samtidigt uttalar sig också den tidigare IFK-tränaren kort om uppbrottet med just IFK Vänersborg i en intervju som gjorts med Bandypuls.

ANNONS

– Vad ska man säga? Det är klart att det är tufft att få det beskedet och man kan gå tillbaka och tänka på vad man hade kunnat göra annorlunda. Men jag gav allt jag hade när jag var där. Sen kände föreningen att de behövde göra något, säger Bryngelson till sajten.

Han fortsätter sedan:

– Så är det i idrott, om det var rätt eller fel kan inte jag stå här och säga. Sen får man titta på sig själv, vad man har för styrkor och svagheter. Och plocka med sig bra bitar och reflektera över vad man hade kunna göra bättre. Jag vill egentligen inte kommentera det mer än så.

Jesper Bryngelson berättar också i intervjun att det tog en stund efter uppbrottet med IFK innan han bestämde sig för att fortsätta med sin tränarkarriär, vilket han nu alltså kommer göra i den klassiska klubben från Karlstad.

Bryngelson har också ett förflutet som spelare i IF Boltic och klubben blev också hans sista motståndare under sin tid som huvudtränare för IFK Vänersborg.

LÄS MER:IFK Vänersborg sparkar huvudtränaren Jesper Bryngelson

LÄS MER:Ari Holopainens plan – för att rädda IFK Vänersborg

LÄS MER:TTELA:s avslöjande bekräftat – IFK tackar ja till elitserien

ANNONS