Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Johan Esplunds övergång till Gripen godkänd – AIK rasar

Stjärnspelaren Johan Esplund är nu helt klar för Gripen Trollhättan. Det svenska bandyförbundet har godkänt övergången från SM-finalisterna AIK – som anser att Esplund har kontrakt med dem.
– Det är rent horribelt, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta till Bandypuls.

Det var i början på juli som bandybomben slog ned. Det allsvenska topplaget hade gjort klart med den svenska storstjärnan Johan Esplund. Den flerfaldige världsmästaren skulle därmed lämna SM-finalisterna AIK och ansluta till Gripen Trollhättan.

Men någon övergång i förbundets system kom inte. Anledningen var att den inte godkänts av AIK som hävdade att man har ett kontrakt med Johan Esplund som sträcker sig även över den här säsongen.

LÄS MER: Gripens supervärvning inte spelklar – övergången ej godkänd

Gripen menade i sin tur att AIK bara registrerat Johan Esplund som sin spelare hos förbundet över den gångna säsongen och att det där med var fritt fram att kontraktera anfallaren.

– De motsätter sig väl att han ska gå över i och med att han har ett år kvar på kontraktet, men så är det inte. Vi har vår ståndpunkt ihop med Johan och så är det inte, sa Gripens ordförande Per Skoglund till TTELA för lite mer än en vecka sedan.

”Ordningen är brutalt fel”

Nu har det Svenska Bandyförbundet klivit in och godkänt Johan Esplunds övergång från AIK till Gripen. Stjärnan är därmed helt spelklar för Trollhätteklubben. Något som SM-finalisterna rasar över.

– Ja, jag tycker att ordningen är brutalt fel. Vi har fått en övergångsförfrågan som vi har bestridit. Då är det ju den frågande klubben som ska driva det vidare, vi har ingen skyldighet att driva den frågan. Det är rent horribelt. Vi har ett gällande kontrakt med Johan, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta till Bandypuls.

AIK kan nu komma att överklaga övergången till skiljenämnden.

Bandypuls har även varit i kontakt med Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson som inte vill kommentera ärendet specifikt.

– Generellt kan jag säga så här. Vi får in en ansökan om att registrera en övergång i våra system och då tittar vi på hur det i dagsläget ser ut med registret, licenser och avtal, säger Gustafsson.

TTELA söker Johan Esplund och Gripens ordförande Per Skoglund för en kommentar.