Johansson målskytt i comebacken – IFK föll ändå

På grund av coronakarantän har Joakim ”Kimmen” Johansson saknats i IFK Vänersborg. Mot AIK var han tillbaka och hittade nätmaskorna, men det räckte inte för att IFK skulle vinna säsongens sista grundseriematch. Nu ser ”Kimmen” fram emot kvartsfinal mot Edsbyn.
– Vi har alla möjligheter att pressa dem, säger Joakim Johansson.

|

IFK Vänersborg var redan klara för kvartsfinal, men mötte AIK i seriens sista omgång. En match där hemmalaget fick sämsta tänkbara start.

Det tog nämligen bara två minuter innan AIK tog ledningen i matchen. Efter en hörna kunde William Arvidsson avlossa ett skott som Kimmo Kyllönen inte kunde göra någonting åt.

IFK som överlag började lite trögt kom sedan in bättre och bättre i matchen och skulle också få utdelning på hörna – två gånger om.

I den 20:e minuten var det Adam Herou Löf som prickade rätt och bara två minuter senare var det dags för Joakim ”Kimmen” Johansson att visa att han är tillbaka.

Johansson har missat tre matcher på grund av att han suttit i coronakarantän, men i comebacken gjorde han målet som innebar 2–1-ledning för IFK Vänersborg.

– Det var en helt vanlig hörna egentligen och jag fick en ganska bra träff. Det var kul att vara tillbaka. Jag har ju inte varit sjuk själv och kunnat träna på egen hand så kroppen kändes bra. Det var inga problem, säger ”Kimmen” Johansson.

Strax innan halvleken var över lyckades AIK trots allt kvittera till 2–2 vilket var ställningen efter 45 spelade minuter.

Den andra halvleken skulle ändå speglas av att AIK hade mer att spela för än IFK den här kvällen. Gästerna från Solna var aningen med desperata i sitt spel samtidigt som hemmalaget gjorde lite för många misstag.

– Vi ger bort bollen lite för enkelt stundtals, men i det stora hela är det en helt okej insats av oss, säger Joakim Johansson.

Däremot var Vänersborg i vanlig ordning solida i sin defensiv och AIK:s enda metod för att få hål på IFK var via hörnor. Både målen som betydde 2–3 och 2–4 kom med en assist från hörnflaggan och det var det som skulle bli avgörande.

– Känslan att vi är stabila bakåt är jättebra, men det är surt att inte vinna. Det hade varit gött att få göra det, men så är det, säger ”Kimmen” Johansson.

IFK skapade definitivt chanser för att ta poäng och Kimmo Kyllönen gjorde sin vana trogen en riktigt bra match, men närmare än Niklas Holopainens reducering kom inte IFK Vänersborg.

Tätt efter slutsignalen stod det däremot klart att det blir Edsbyn som väntar för IFK Vänersborg i kvartsfinalen. Något som Joakim ”Kimmen” Johansson ser positivt på.

– Kul! Jag har inte mött Edsbyn i ett slutspel innan så det känns spännande. Vi har alla möjligheter att pressa dem, så en stor möjlighet ser jag det som, säger Johansson.

Säger det något att ingen av topp tre-lagen valde er?

– Ja, men det gör det väl. Folk har respekt för oss. Sedan trodde jag att någon skulle välja oss tidigare, men vi har respekt i bandysverige. Jag trodde kanske att Villa skulle ta oss, men sedan trodde jag nog att Sandviken skulle välja oss. Det trodde jag, säger Joakim ”Kimmen” Johansson.

IFK Vänersborg–AIK 3–4 (2–2)

Målen: 0–1 William Arvidsson (3), 1–1 Adam Herou Löf (19), 2–1 Joakim Johansson (21), 2–2 Johan Esplund (41), 2–3 Erik Pettersson (56), 2–4 Alan Dzhusoev (81), 3–4 Niklas Holopainen (90).

Utvisningar, IFK: 1x10 min.

AIK: 1x10 min.