Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svensk Elitbandys ligachef Per Selin öppnar upp för att grundserien i herrarnas elitserie kanske kan förlängas.  Bild: TOBIAS STERNER
Svensk Elitbandys ligachef Per Selin öppnar upp för att grundserien i herrarnas elitserie kanske kan förlängas. Bild: TOBIAS STERNER

Kan tvingas förlänga grundserien

Corona fortsätter att ställa till det för bandyns elitserie. Match efter match har skjutits upp och nu väntar ett tufft spelschema framöver.
– Det finns alternativa planer på hur säsongen kan slutföras, säger Per Selin, ligachef för elitserien, till Bandypuls.se.

För bara några timmar sedan kom beskedet att IFK Vänersborgs match mot IFK Motala, som skulle ha spelats i Arena Vänersborg i kväll, är inställd. Det var fjärde matchen i rad som blev uppskjuten för IFK Vänersborg.

Dessutom är det flera andra lag som tvingats flytta fram matcher och ett intensivt slut på grundserien väntar nu.

– Det är extremt, i princip varannan dag. Och det har varit tajt från början eftersom vi gick in i säsongen med att vi skulle spela 30 omgångar i herrarnas elitserie, säger ligachefen Per Selin i en intervju med Bandypuls.se.

LÄS MER: Beskedet om IFK:s match

I dagsläget är tanken att grundserien ska vara färdigspelad till den 13 februari, men det kan kommas att förlängas i fall fler matcher blir uppskjutna.

– Det finns alternativa planer på hur säsongen slutföras. Ett exempel kan vara extra omgångar efter sista omgången. Risken är överhängande för att det blir så. Och om vi behöver mer än en reservdag så påverkar det ju slutspelsperioden. Då kan vi behöva korta ner antalet matcher i kvartsfinalserierna till exempel. Det är en sista utväg, men det kan bli så. Det viktigaste nu är att slutföra grundserien, säger Per Selin.

Finalen ska spelas den 19 mars utomhus på Studenternas IP i Uppsala, men om slutspelet drar ut på tiden kan det bli aktuellt att byta datum.

– Så länge vi får ha publik på bandyfinalen så är det inte bara att flytta den. Och så länge vi får ha publik där, så kommer det nog vara tänkt att vi ska spela VM också. Är det inte publik på finalen, då kommer vi nog inte kunna spela VM heller, och då skulle finaldatumen kunna flyttas, liknande som förra året, säger Per Selin till Bandypuls.se.