Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Klart: Bandyförbundet flyttar till Vänersborg

Nyheten kom redan i början av maj, men nu är det helt klart. Svenska bandy­förbundet flyttar den 1 september från Stockholm till Vänersborg.

I början av maj kunde Bandypuls avslöja att bandyförbundet planerade att flytta kansliet från Stockholm till Vänersborg, uppgifter som TTELA senare kunde bekräfta.

– Vi är på en dyr ort idag, det är för dyrt för oss att vara i Stockholm, där ska vi inte vara. Vi har dessutom en krympande ekonomi, då måste vi agera, sa Per-Anders Gustafsson, ordförande i bandyförbundet, till TTELA då.

Sedan dess har det pågått MBL-förhandlingar mellan arbetsgivaren och fackförbundet Unionen. De är nu avslutade och Per-Anders Gustafsson bekräftar för Bandypuls att flytten till Vänersborg kommer att genomföras den 1 september.

LÄS MER: Bandyförbundet flyttar till Vänersborg

De sju personer som i dag jobbar på kansliet har fått erbjudande om att följa med till Vänersborg. Om de kommer göra det eller inte är dock oklart.

– Jag har inget svar på den frågan. Personalen har till 19 juni på sig att lämna ett återspel på det, utifrån protokollen från MBL-förhandlingarna, säger Per-Anders Gustafsson till Bandypuls.

Flera av distriktsförbunden har ställt sig kristiska till flytten.

– Det är tre distriktsförbund som tycker om det och tre som inte tycker om det. Sen vad det innebär, det får stå för dem i det läge vi är i nu. Det finns inget mer att säga än att det är som det är. Det är en totalt enig styrelse som står bakom det här beslutet, säger Per-Anders Gustafsson till Bandypuls.

Var bandyförbundet ska sitta i Vänersborg är inte klart ännu.