Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Komfortabel seger för IFK

Det var ett av skador och sjukdom kraftigt åderlåtet IFK Vänersborg som tog sig an tabelljumbon Kalix Bandy. Detta till trots tog Kamraterna en komfortabel seger med 7-3 (5-1).


IFK kom alltså till match med en handfull spelare på frånvarolistan. Förutom Alexander Zitounis knäskada insjuknade duon Robin Öhrlund och Felix Pherson under tisdagen och natten mot onsdagen var det Emill Viklunds och Mathias Johanssons tur att drabbas.
Fyra blytunga besked för tränarduon Magnus Nordin/Anders Uhlin plus Zitounis skada innebar stora förändringar.
– Tur att vi har en bred trupp, konstaterar Magnus Nordin som kastade in Olle Berglund på vänsterhalven och lät junioren Filip Lydén göra A-lagsdebut.
– Han skulle ha sålt korv i kiosken med J20-laget annars, påpekar Roland Ohlin i IFK.

Ett mycket givmilt Kalix gav IFK stora ytor i den första halvleken och hemmalaget gick ifrån till en solklar 5-1-ledning efter 35 minuter efter tre mål av Joakim Hedqvist och ett vardera av Alexander Mayborn och Sergej Lomanov.

I den andra halvleken öppnade Kalix friskt och snabbt stod det 5-3 på resultatlistan och oroliga vibbar från tidigare mötet med Hammarby började infinna sig hos många i publiken.

Men Mikko Lukkarilas 6-3-mål var förlösande och i slutminuten satte Sergej Lomanov punkt med sitt 7-3-mål.
En kväll på jobbet var därmed avslutad för Vänersborg.
– Resultatmässigt var den första halvleken bra, men inte spelmässigt. I andra blev det skärpning, då spelade vi kontrollerat och bra och känslan var betydligt bättre, menar Magnus Nordin.
Vad är du mest nöjd med?
– Att vi vann förstås, och att vi löste situationen med så många spelare borta på ett så bra sätt.
Nikita Ivanov hade stor show och ägnade sig många gånger åt fria programmet i konståkning. Men tyvärr resulterade inte hans dragningar och briljanta skridskoåkning i mer än den straff som Hedqvist bombade in.

En av lagets bästa spelare var nu Adam Herou Löf:
– Jag försöker alltid vara delaktig, men med så många borta så låg det på mig att ta upp bollen nedifrån. Men i dag var det lite segt att få igång kropparna, konstaterar Adam och menar med det att annandagsderbyt fortfarande satt i benen.