Kommunalrådet öppet för skuldavskrivning för IFK

IFK Vänersborg är skyldigt Vänersborgs kommun 400 000 kronor. Nu öppnar kommunalrådet för att man kan tänka sig att skriva av en stor del skulden, rapporterar P4 Väst.

ANNONS
|

IFK Vänersborg har försökt få till en ackordsuppgörelse med kommunen och de andra fordringsägarna för att ta sig ur den ekonomiska knipan. Klubben är skyldig kommunen 400 000 kronor och en sådan uppgörelse skulle göra att kommunen får tillbaka 25 procent – det vill säga 100 000 kronor, rapporterar radion.

Nu öppnar kommunalrådet Benny Augustsson (S) för en sådan uppgörelse.

– Kommer det en skrivelse om ackorduppgörelse så är vi öppna för ett sådant förslag, säger Benny Augustsson till P4 Väst.

Radion frågar om Vänersborgs kommun har råd att förlora 300 000 kronor.

– Alla utgifter är tunga som det ser ut framåt, men har vi möjlighet att få 100 000 istället för ingenting så är vi öppna för ett sådant förslag, säger Augustsson till P4 Väst.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS