Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Korén lämnar Gripen för att återvända till moderklubben Vargön. Där får han även sällskap av en ny tränare, i form av Tobias Larsson.

Korén och Larsson klara för Vargön

Vargöns BK kan glädja sig åt att två profiler vänder hemåt: Tobias Larsson blir ny tränare för division 1-klubben – som dessutom förstärks av förre Gripenspelaren Fredrik Korén. – Det är kul att ge tillbaka litegrann, säger Larsson.

I vintras drabbades Vargön av sin första förlust på 29 matcher, och det skulle bli ytterligare tre stycken under säsongen. Det innebar en slutlig tredjeplats i serien, bakom Mölndal samt Otterbäcken.

I hopp om att så småningom ta klivet upp till allsvenskan får nu Tobias Larsson tränaransvaret. Han har spelat i Vargön och Blåsut tidigare, men flyttade till Dalarna för 17 år sedan och har blivit kvar där fram till nu.

De senaste tre säsongerna har Larsson tränat Grängesberg i ettan. Intresset verkar för övrigt ligga i släkten – brorsan Jesper tränar som bekant IFK Vänersborgs J20-lag, och pappa Göte återfinns i samma roll i J18-kategorin.
– Det kändes som att det var dags att komma hem till Vänersborg och Vargön, och sedan ringde VBK mig. Jag känner ju några av killarna sedan tidigare, berättar Tobias Larsson som dessutom är ledare för bandyskolan som arrangeras i Arena Vänersborg under den här veckan.

Till sitt förfogande får han en trupp där många av spelarna har hört hemma på elitnivå, och det senaste tillskottet i det avseendet är Fredrik Korén, som har många elitseriematcher på meritlistan.
– Jag var sugen på en fortsättning i Gripen, men jag får det inte att gå ihop med tre små barn och ett jobb som kräver ganska mycket tid. Livspusslet funkar inte riktigt, konstaterar 30-årige Korén som s­enast representerade klubben ”för 12, 13 år sedan”.

Hur mycket spel det blir under den kommande säsongen är osäkert, men han ser ändå fram emot att få dra på sig lagets tröja.
– Det känns som att Vargön har ett bra lag för division 1, många har varit med ett tag och har erfarenhet. Det kommer nog bli jädrigt roligt, det är inga ledsamheter i det omklädningsrummet direkt, säger Fredrik Korén och skrattar.

Hans ankomst är också en stor bonus för Tobias Larsson.
– Det är jättekul att killar som Fredrik vill komma hem och spela för sin moderförening. Det tycker inte bara jag, utan alla som är och har varit involverade i klubben.