Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Richard Kamperin Wallin har fått känna av den hårda konkurrensen just nu i IFK Vänersborg, men till lördagens match mot Sirius är han tillbaka som libero igen.

Läktaren ovan plats för IFK:s backveteran

Spel i tre matcher, utanför laget i fyra. Bister verklighet för IFK Vänersborgs backveteran Richard Kamperin Wallin. – Det känns konstigt när ­gubbarna åker in på isen och jag står på läktaren, säger han.

Att plötsligt vara utanför laget är en lika ny som ovan situation för Richard Kamperin Wallin, 29.
– Jag har aldrig stått vid sidan tidigare, säger han.
Och då ska man komma ihåg att den säsong som nu pågår är hans elfte i A-laget, sedan han återvände från en ettårig sejour i norska Sarpsborg (2005/06).
– Sådan är idrotten, och konkurrenssituationen är bra för laget.
Samtidigt som han lika snabbt konstaterar att:
– Det är klart att jag vill spela.
Men om man räknar bort Pavel Bulatov (som är given högerback) är det ju i praktiken så att Richard, ­Simon Blomqvist och Mathias ”Pumpen” Johansson gör upp om de två platser som återstår, den som libero och vänsterback.
Och till eftermiddagens möte med Sirius, på klassiska SM-finalarenan Studenternas, är Richard tillbaka i laget igen, nu som libero och på ”Pumpens” bekostnad.
Att spåra någon besvikelse hos Kamperin Wallin går inte, och att ha några invändningar mot tränaren Stefan Karlssons laguttagnin­gar så här långt är svårt med tanke på resultaten.
– Så länge vi vinner bidrar jag med så mycket jag kan på tränin­garna, det gäller att göra jobbet varje dag och vara beredd när jag får chansen.
Richards facit – från de matcher han spelat – är bra: Tre matcher och lika många segrar.
Mötet med Sirius blir således hans fjärde, en motståndare han har respekt för:
– Det är ett lag med bra individuella spelare, det kan nog ta lite tid att brotta ned dem.
Fotnot: Richard Kamperin Wallin har spelat i vinstmatcherna mot Gripen Trollhättan (5-1), Vetlanda (6-5) och Tellus (12-3).