Legendarens hyllning – till IFK Vänersborg: ”Verkligen imponerande”

Den tidigare landslagsmannen och storspelaren Magnus Muhrén har utsett ”Årets prestation av ett lag” i elitserien – då faller valet på IFK Vänersborg.
”Nått nivåer i sitt spel som de egentligen inte har varit nära på många år”, skriver han på elitseriens egen hemsida.

ANNONS
|

SM-finalen mellan Villa Lidköping och AIK återstår, men redan nu har bandylegendaren och den tidigare landslagsmannen Magnus Muhrén korat vinnare i olika kategorier kring prestationer och spelare som stuckit ut i elitserien den här säsongen. Det gör han på ligans egen hemsida.

Bland annat utser han AIK:s Erik Pettersson till Årets spelare i elitserien och Albin Bjerkegren, Sandviken, till Årets nykomling.

En av kategorierna är Årets prestation för ett lag – och då faller valet på IFK Vänersborg.

”Jag tycker att Vänersborg verkligen har svarat för en imponerande lagprestation som har gjort att de nått nivåer i sitt spel som de egentligen inte har varit nära på många år. Jag upplever dem som en väldigt homogen grupp som är väldigt enade kring vad som är viktigt. De har inte gjort speciellt mycket mål framåt, men ändå tagit sig långt. Det gör ju att det finns mycket att utveckla fortfarande, men om man ska bygga ett hus så börjar man med grunden och den har man lagt i IFK nu”, skriver Magnus Muhrén på elitseriens hemsida.

ANNONS

IFK Vänersborg slutade på en sjätteplats i grundserien den här säsongen och tog sig där med direkt till SM-kvartsfinal. Där väntade regerande mästarna Edsbyn i en matchserie där IFK fick bästa tankbara start och knep de två första matcherna och gav sig själva ett ypperligt läge att nå sin första SM-semifinal sedan 2003. Edsbyn ville dock annat och vände matchserien till seger med 3–2 och eliminerade där med IFK Vänersborg ur SM-slutspelet.

– Jag tycker att vi tagit steg och vi har sakta, men säkert byggt ihop gänget. Många tippade oss nia-tia, men vi blir sexa och ger Edsbyn en ärlig match. Sedan är det alltid tungt. Man vill ta ett steg till. När vi summerar det här är vi säkert nöjda, men just nu är det bara väldigt tungt, sa IFK-tränaren Ari Holopainen till TTELA efter uttåget.

ANNONS