Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Villa Lidköpings Viktora Karlsson och Annie Berner jublar efter SM-finalen i bandy. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Villa Lidköpings Viktora Karlsson och Annie Berner jublar efter SM-finalen i bandy. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Mäktiga tittarsiffran – så många såg Vänersborgaren ta SM-guld

Vänersborgsfostrade Annie Berner tog SM-guld med sitt Villa Lidköping. Det var det många som upplevde. Enligt SVT:s sportchef, Åsa Edlund Jönsson, sågs SM-finalen i bandy för damer av imponerande 420 000.

Herrarnas SM-final har flyttats fram på grund av väldigt coronadrabbade slutspelslag, men damernas final kunde som planerat genomföras under lördagen i Uppsala. Lagen som gjorde upp om titeln var Villa Lidköping och Västerås SK. Ett Villa Lidköping med 19-årige Annie Berner i laget som fostrats i Vänersborg.

Berners Villa var klara favoriter efter att ha gjort en fullständigt strålande säsong. Det blev trots det ett dramatiskt möte. Ställningen var 3–3 och VSK var i allra högsta grad med i matchen, men då lade Villa i nästa växel och kunde till slut vinna med 6–3.

– Det är en fantastisk känsla. Det är helt sjukt. Jag tror inte riktigt jag hunnit smälta det här ännu. Det var en bra final och väldigt jämnt. Man vågar ju aldrig tro att det är riktigt klart, men när vi ledde med 6–3 och det var tre minuter kvar så kände man nog att vi hade det, sa Annie Berner till TTELA efter att guldet säkrats.

154 000 i snitt förra året

SM-finalen spelades utan publik som följd av coronapandemin, men det var trots det många som såg matchen.

I sociala medier rapporterar nu SVT:s sportchef, Åsa Edlund Jönsson, att damernas SM-final hade en räckvidd på 420 000. Det innebär att det var så många som bevittnade minst tre sammanhängande minuter av bandyfinalen.

Förra året hade SM-finalen i bandy för damer en genomsnittstittning på 154 000.