Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Magnus tar över efter Stefan

Stefan Karlssons tid som tränare för IFK Vänersborg är över, han fick beskedet vid middagstid idag. Magnus Nordin och Anders Uhlin ersätter, och Nordin leder sin första träning på onsdag.

När IFK Vänersborgs elitserielag tränade tidigare idag var det under ledning av Carl Malm, några timmar tidigare hade Stefan Karlsson fått sparken.
Karlsson kallades till ett möte med IFK:s ordförande Jan-Olof Olsson och Sportkommitténs Tommy Hjert, men anade inte att hans tid som IFK-tränare var över.
Karlsson hade inga sådana vibbar:
– Det är säkert spelare som tyckt saker, men jag tycker vi hade ett konstruktivt möte, jag, styrelsen och spelarrådet, så sent som i förra veckan.
Finns det något du känner att du skulle gjort annorlunda?
– Det gör det säkert, men det är ingen idé att älta det nu, i det här läget är det ganska ointressant. Jag har gjort vad jag har kunnat, och känner att jag kan gå rakryggad genom stan.
Sportkommitténs Tommy Hjert om beslutet att entlediga Stefan Karlsson:
– Det är fattat utifrån en tro att den är nödvändig för att nå klubbens högt ställda målsättning. Ambitionen är högre än att åka ut i kvartsfinal.
När Magnus Nordin och Anders Uhlin dök upp tillsammans på matchen mot Villa Lidköping i fredags så var det således ingen tillfällighet, även om frågan då ännu inte var ställd.
Men sedan gick processen snabbt, och Nordin säger att han blev förvånad när Hjert sonderade terrängen:
– Jag såg inte framför mig att Stefan inte skulle vara kvar.
Nu är han, tillsammans med parhästen Anders Uhlin, i stället tillbaka i den klubb han lämnade 2009, kontraktet för båda gäller säsongen ut.
Nordins senaste tränaruppdrag var det i Gripen Trollhättan, som han själv trodde skulle vara det sista, men det blev snabbt annorlunda:
– Det har varit ganska skönt att stå vid sidan av, samtidigt som det kittlar att träna ett klubblag, det är som ett gift.
IFK Vänersborg tycker han sig ha en ganska bra bild av:
– Jag har sett merparten av hemmamatcherna, och både World Cup och Svenska Cupen.
Fotnot: Stefan Karlssons kontrakt gäller säsongen ut, och IFK Vänersborg kommer att fullfölja sina ekonomiska åtaganden gentemot Karlsson kontraktstiden ut.