Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misja Pasjkin (som tidigare tränat Hammarby) från Trollhättan lämnar sitt uppdrag som ny AIK-tränare redan innan hans första säsong i klubben börjat. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Misja Pasjkin (som tidigare tränat Hammarby) från Trollhättan lämnar sitt uppdrag som ny AIK-tränare redan innan hans första säsong i klubben börjat. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Misja Pasjkin lämnar AIK – efter samarbetsproblem

Trollhättefostrade Misja Pasjkin blev under våren klar som ny huvudtränare för SM-finalisterna AIK. Nu meddelar han, innan säsongen ens börjat, att han lämnar klubben.
”I den konkreta vardagen har AIK-bandy och jag under våren inte funnit framkomliga, konstruktiva samarbetsvägar”, skriver Pasjkin bland annat på sin Instagram

Det blev förlust i SM-finalen för AIK den gångna säsongen efter att man besegrats av Villa Lidköping, men Stockholmslaget är ute efter revansch och har laddat för att kunna slåss om titeln även 2021/22.

Ett steg i den satsningen var en ny huvudtränare. I april presenterade klubben att man gjort klart med Trollhättefostrade Misja Pasjkin. Pasjkin som under sin spelarkarriär representerade både Gripen Trollhättan och IFK Vänersborg blev förra säsongen rysk mästare med klubblaget Jenisej, men valde att återigen prova lyckan i Sverige.

LÄS MER: Spelat i IFK och Gripen – blir ny tränare för AIK

– För mig fanns det bara AIK om jag skulle träna ett lag i Sverige. Anbud i Ryssland har inte saknats men min sammanlagda bedömning är att AIK redan tillhör en av världens bästa klubbar och har gjort en fantastisk resa, sa Pasjkin till AIK:s hemsida när det offentliggjordes att han var klubbens nya chefstränare.

Lämnar redan nu

Men nu, bara tre månader senare och innan säsongen ens har startat, meddelar Pasjkin via sin Instagram att han valt att bryta sitt kontrakt med AIK och lämnar klubben. Anledningen är samarbetssvårigheter.

”I den konkreta vardagen har AIK-bandy och jag under våren inte funnit framkomliga, konstruktiva samarbetsvägar. Inte på det sätt och nivå som jag tycker att en förening, ett lag, skall vara på för att nå långsiktig framgång”, skriver Pasjkin på sin Instagram.

Han fortsätter sedan:

”Jag beklagar detta. Därför har jag beslutat att sluta mitt engagemang i AIK Bandy”.

Misja Pasjkin har tidigare även representerat Hammarby under sin tränarkarriär.

TTELA söker Misja Pasjkin för ytterligare kommentarer.