Alexander Mayborn blir spelande tränare i division 1-klubben Blåsut BK, och med ett uttalat fokus på att utveckla klubbens unga spelare.
Alexander Mayborn blir spelande tränare i division 1-klubben Blåsut BK, och med ett uttalat fokus på att utveckla klubbens unga spelare.

Nu börjar Mayborn ny karriär

Tankarna på en tränarkarriär har funnits där några år, och nu gör Alexander Mayborn allvar av sina planer. Bandyprofilens första uppdrag blir det som spelande tränare i Blåsut BK. – Fokus ligger på att utveckla klubbens unga spelare, säger han.

ANNONS
|

Alexander Mayborn gjorde på ålderns (?) höst, han har hunnit bli 32 år, sensationell comeback i IFK Vänersborg och elitserien, men valde efter den senaste säsongen att tacka nej till fortsatt spel i blåvit dress.

Samtidigt var det först då han kunde göra allvar av planerna på en tränarkarriär.

– Det är något jag funderat på i ett par år. Nu kan jag börja på en lagom nivå, och som kräver lagom med tid.

Och att lämna sporten helt var inte aktuellt:

– Nej, det är bandyn alldeles för rolig för, det är lika kul nu som när jag var tolv år.

ANNONS

Spelande tränare betyder ju dessutom att vi inte sett det sista av måltjuven Mayborn. – Men det gäller ju att jag platsar också, skojar han.

Tränaruppdraget i Blåsut kommer han att koncentrera mer på spelarnas utveckling än resultat, och med influenser hämtade från Magnus Berglund, Mayborns tränare under tiden i IK Sirius.

– För bandyn i Vänersborg är det viktigt med Blåsut. IFK Vänersborg ska vara spjutspetsen och Blåsut alternativet där de unga spelarna kan utvecklas i en bra miljö. Gör de det så kommer även resultaten.

Klubben återfinns kommande säsong i division 1 och har som ambition att vara etablerad i allsvenskan om fem år.

Blåsut gör sitt första pass på is i Arena Vänersborg den 8 augusti, en vecka senare tar Mayborn befälet.

ANNONS