För Kalle Berner & Co väntar spel i division 1 nästa säsong.

Nu blir det spel i ettan för Blåsut

Nu har nog dessvärre tåget gått för Blåsuts BK, det blir av allt att döma spel i ettan nästa säsong. – Det tror jag nästan, det känns så, suckar lagkaptenen Kalle Berner.

|

Bortamötet med bottenkollegan Katrineholm, klassikern från Backavallen och klubben där Arena Fritids Peter Nilson blev svensk mästare, var lite av sista chansen om Blåsut skulle undvika nedflyttning. Och det började bra, med ledning 2-0 efter mål av Joel Emanuelsson och Christoffer Hansson. – Vi hade dessutom trean inne (vid BBK-ledning 2-1), men det dömdes bort för offside, vi hade nog behövt en tvåmålsledning med oss in till pausvilan, säger BBK-kaptenen. Målet som aldrig godkändes gjordes för övrigt av Filip Lydén, lånet från IFK Vänersborg. Sen var det slut på det roliga, för de med sympatierna hos Blåsut, när hemmalaget vände matchen helt i andra halvlek. Ändå målmässigt jämnt länge och väl, och därför bestämde sig Blåsut för att chansspela sista tio i ett försök att nå ifatt och förbi. Det gick inget vidare... och i stället rasade bollarna in bakom BBK-målvakten Martin Larsson. – Visst, det ser tråkigt ut, men vi hade inte så mycket att välja på, säger Berner. Teoretiskt finns fortfarande chansen för Blåsut att klara nytt kontrakt, men bara där, lagets resterande spelprogram avskräcker och BBK möter här näst lagen som är placerade 1-4.

Matchfakta Katrineholm-Blåsut (1-2) Målen: 0-1 (3) Joel Emanuelsson, 0-2 (24) Christoffer Hansson, 1-2 (39) Marcus Lagerbäck, 2-2 (54) Viktor Gogman, 3-2 (67) Linus Doktare, 4-2 (86) Lars Larsson, 5-2 (89) Linus Doktare, 6-2 (90+4) Axel Jonsson, 7-2 (90+6) Linus Doktare. Utvisningar, KSK: 2x10 min. Blåsut: 3x10 min. Hörnor: 12-3. Domare: Stefan Bertilsson.