Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Larsson, tränare för Frillesås, är förbundskapten för P19-landslaget.  Bild: Fredrik Brorsson
Jesper Larsson, tränare för Frillesås, är förbundskapten för P19-landslaget. Bild: Fredrik Brorsson

P19-VM skjuts på framtiden

Det blir inget bandy-VM i Katrineholm den 19-23 januari för förbundskapten Jesper Larsson och hans P19-landslag. På grund av corona flyttas mästerskapet fram till april.

Förbundskapten Jesper Larsson, tidigare assisterande tränare i IFK Vänersborg, och hans P19-landslag skulle ha spelat VM på hemmaplan om en vecka, men så blir det alltså inte. Det är Federation of International bandy (FIB) som tagit beslutet att på grund av rådande situation flytta mästerskapet från januari till 1-4 april 2022.

– Tack vare ett gott samarbete med Katrineholms kommun, andra lokala aktörer samt med förbund och nationer är vi glada över att ha hittat en lösning som förhoppningsvis fungerar bättre i relation till rådande pandemi. Vi ser fortsatt enormt mycket fram emot att få arrangera detta, för oss, historiska mästerskap och ser fram emot att kunna göra det på bästa sätt i Kronfågel Isrena i april, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm Bandy, till svenska bandyförbundets hemsida.

Turneringen inleds med gruppspelsmatcher den 1 april och avslutas med final den 4 april. Deltagande nationer är Sverige, Norge, Finland och Ryssland.