Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gripen föll med 1-5 i försäsongspremiären mot Hammarby. På torsdag väntar derby mot IFK.

Positiva Gripen-signaler trots förlust

Gripen Trollhättan föll med 1-5 mot elitserielaget Hammarby i försäsongspremiären. – Men det fanns många positiva signaler att ta med sig från matchen, säger Pär Fahlén.

Försäsongsmatchandet inför årets bandysäsong är i gång i och med att det nu har lagts is i de flesta bandyhallar runt om i landet. En av dessa hallar är ABB Arena i Västerås, där det numera allsvenska laget Gripen Trollhättan mätte sina krafter med elitserielaget Hammarby.

– Det är alltid svårt att veta vad man ska förvänta sig från säsongens första match. Vi åkte hit med en öppen bok, berättar assisterande tränaren Per Fahlén, vars lag hade svårt att hänga med Stockholmarna i den första halvleken. Två mål av Jesper Jonsson samt ett mål var av Ivan Lebedev och Kasper Millerud gav "Bajen" en 4-0-ledning i paus.

– I den andra halvleken var vi dock lite mer varma i kläderna, och hittar bra både offensivt och defensivt, säger Fahlén om de avslutande 45 minuterna, där GBK länge såg ut att hålla nollan, men där man till slut fick se sig överlistade av tremålsskytten Jesper Jonsson. Innan dess hade dock Niklas Holopainen reducerat för Trollhättelaget, vars ledning var nöjda med insatsen.

– Det var stabilt. Spelarna gav flera positiva signaler, berömmer Fahlén och ger extra beröm till backen Johan Skatz, målskytten Holopainen samt de två målvakterna David Erkenborn och Robin Eliasson, som stod varsin halvlek.

Härnäst väntar fler tuffa matcher för Gripen, i form av derby mot IFK Vänersborg på torsdag och match mot ryska Baikal på lördag.