Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter "Prinsen" Karlsson blir ny huvudtränare i Gripen Trollhättan.

"Prinsen" ny tränare när Gripen siktar uppåt igen

Att åka ur elitserien var en smäll som träffade de svartgula mitt på hakspetsen. Gripen Trollhättan var nedslaget – men långt ifrån uträknat. – Nu har energin kommit tillbaka, säger Peter "Prinsen" Karlsson, klubbens nye huvudtränare.

Efter förlusten i Motala (2-5 den 9 mars) blev det i princip tyst kring Gripen Trollhättan, men jobbet i föreningen gick vidare, och nu vet vi betydligt mer om den klubb och det lag som nästa säsong återfinns i "nya" allsvenskan.

– Och trots att vi åkte ur känns det som att föreningen fått en push uppåt, säger Stellan Edström, klubbens ordförande, med en månads distans till debaclet i östgöta-metropolen.

Klart är till exempel att:

... Peter "Prinsen" Karlsson, förra säsongen assisterande till Ari Holopainen, tar ett kliv uppåt och får huvudansvaret. Till sin hjälp får han Pär Fahlén.

– Att vi åkte ur satt i en stund, men nu har jag fått tillbaka energin. Nu ser vi bara framåt, både jag och klubben, säger "Prinsen", vars kontrakt är på 1+1 år.

Det fanns även lite lösa kontakter med IFK Vänersborg, att följa med Holopainen dit, men Karlsson valde Gripen:

– Att få möjlighet att bli huvudtränare vägde över, och så funkar vi bra ihop, Pär och jag. Han brinner för det här precis som jag.

När det gäller spelartruppen så hade Stellan Edström kommit en bra bit på väg redan innan kvalspelet inleddes, men i de kontrakt som skrevs fanns klausulen att "vid divisionsförändring kan villkoren diskuteras".

– Spelarflykten uteblev, men vi fick i princip börja om, konstaterar Stellan.

Nu har han tio spelare klara för nästa säsong, och hoppas på ja från fler i den kvartett som ännu inte sagt ja eller nej till en fortsättning i Gripen.

Där ingår Mattias Jansson, Adam Blomster, Linus Rönnqvist och Adam Rudell, klart är att Patrik Hellman, Henrik Larsson, Eetu Peuhkuri och Pär Fahlén inte spelar vidare.

Men det händer saker på den administrativa sidan också, i går gjorde liberon Viktor Nordmark första dagen på jobbet som tillförordnad klubbchef.

– Det känns hedrande att ha fått frågan, det tyder väl på att jag gjort någonting bra.

Stellan Edström:

– Klubben har jobbat länge för det här, Viktor är en profil vi inte vill vara utan.

Från och med den 24 april tar även Sara Ekström plats på Gripens kansli, hennes roll blir föreningsadministratör/ekonomi och sälj.