Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Framtiden är oklar för Christoffer Fagerström (till höger) och Robert Rimgård (till vänster) efter att Hammarby har sagt upp alla spelaravtal med omedelbar verkan.  Bild: KENTA J…NSSON
Framtiden är oklar för Christoffer Fagerström (till höger) och Robert Rimgård (till vänster) efter att Hammarby har sagt upp alla spelaravtal med omedelbar verkan. Bild: KENTA J…NSSON

Säger upp alla spelarkontrakten

Sandviken var först ut. Nu följer Hammarby IF bandy efter och säger upp samtliga spelarkontrakt med omedelbar verkan. Det skriver DN.
– Ett väldigt tråkigt beslut att fatta, men ett nödvändigt sådant, för att klubben ska kunna överleva, säger Jan Henriksson, ordförande i Hammarby Bandy AB, till Dagens nyheter.

Hammarby bandy har under många år brottats med stora ekonomiska problem och är en av tre elitserieklubbar som fortfarande inte fått elitlicens till nästa säsong. För att försöka få en elitlicens och rädda klubben från konkurs måste klubben spara en miljon kronor samt dra in ytterligare en miljon jämfört med nuvarande prognos.

Svenska Bandyförbundets licensnämnd fattar beslut senast 31 mars,

– Vi lade en, i vårt tycke, realistisk budget. Men vi har tyvärr inte lyckats leva upp till den. Nu, med dessa åtgärder, tar vi nya tag och försöker att jobba så hårt vi kan för att lyckas, säger Jan Henriksson till DN.

På onsdagskvällen fick spelarna veta att man säger upp alla spelaravtalen med omedelbar verkan som en åtgärd i den handlingsplan som klubben presenterat för att komma till rätta med de ekonomiska problemen.

Enligt DN kan Hammarby garantera spelarna full lön i januari, men likviditeten är så ansträngd så man vet inte hur man ska kunna betala lönerna under återstoden av säsongen.

Då kontrakten inte kan uppfyllas från klubbens sida ogiltigförklaras dessa och spelare samt ledare är fria att se sig om efter andra alternativ.

En av de berörda är Vänersborgssonen Christoffer Fagerström. När TTELA når honom på onsdagskvällen är han fåordig.

– Jag har ingen kommentar. Du får vända dig till styrelsen, säger han.