Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Johan Koch följer med IFK till Falun och där tas beslut om det blir spel eller inte. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Så går snacket inför Falu BS-IFK Vänersborg

I kväll möter IFK Vänersborg bottenlaget Falu BS på Lugnets IP. TTELA har kollat läget inför matchen.

LÄGET I LAGET

En rejäl sjukstuga i IFK-lägret gjorde att laget fick klara sig utan huvudtränare Ari Holopainen, som låg nedbäddad hemma, och assisterande Peter Andersson, som höll till på pressläktaren, i onsdagens match mot Hammarby. I stället fick målvaktstränare Thomas Johansson hålla i trådarna.

Även Johan Koch fick hålla sig borta från Arenan på grund av sjukdom, men var åter i träning på torsdagseftermiddagen.

– Samma lag som mot Hammarby plus Johan åker med till Falun och sedan tar vi beslut om vilka som spelar innan matchen, säger IFK:s tränare Ari Holopainen.

Viktor Hjelm är däremot fortfarande sjuk och åker inte med till Falun.

SÅ GÅR SNACKET

Med två matcher kvar ligger IFK Vänersborg tre poäng efter Hammarby, som innehar den åtråvärda sjätteplatsen. IFK måste med andra ord förlita sig på andra för att nå en av de sex kvartsfinalplatserna. Men först och främst måste laget vinna sina två återstående matcher, först den mot bottenlaget Falu BS i kväll.

– Mot Hammarby var första halvlek bra, men vi är inte med hundra procent i början av andra. I dag måste vi prestera bättre i 90 minuter, säger Holopainen.

– Sedan får vi kolla på väderleken. Det är svårt att säga hur vi ska spela innan vi vet hur vädret är. Men vi måste vara bättre defensivt än mot Hammarby.

Så GÅR DET

På onsdagskvällen blev det klart att Falu BS får kvala för att klara sig kvar i elitserien. Laget har med andra ord inget att spela för och har nog redan börjat tänka på det som komma skall. IFK har å andra sidan en liten, liten chans att nå den sjätte kvartsfinalplatsen.

IFK får gälla som storfavoriter, dock kan vädret ställa till det för Vänersborgarna.

TTELA-sporten tippar: 2-4.

PRELIMINÄR STARTELVA

Kimmo Kyllönen – Robin Lundqvist, Juho Liukkonen, Simon Blomqvist, Joakim Johansson, Olle Berglund – Robin Öhrlund, Adam Herou Löf, Emil Viklund – Mikko Lukkarila, Joakim Hedqvist.

ÖVRIGA MATCHER

Edsbyn-Villa Lidköping, Sandviken-Bollnäs, Broberg Söderhamn-Tellus, Sirius-Västerås, Motala-Frillesås, Hammarby-Vetlanda.