Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sjufaldige världsmästaren återvänder – Bulatov klar för IFK Vänersborg

IFK Vänersborg har gjort klart med ett riktigt tungt nyförvärv och det är ett bekant ansikte som återvänder. Den ryske landslagsmannen Pavel Bulatov är tillbaka i klubben
– Det är en världsspelare i våra ögon, säger Lars Jensen i IFK:s sportsektion.

IFK Vänersborg har legat oerhört lågt på värvningsfronten inför den kommande säsongen – fram till nu.

Efter att de två juniorspelarna Hugo Sjöling och Hugo Nyman flyttats upp till a-truppen och en allsvensk målvakt i form av Max Sundelius kommit in för att backa upp Kimmo Kyllönen såg IFK ut att ha spikat sin trupp inför säsongsstarten.

Det hade man inte.

Med inte minst sju VM-guld, fem guld i ryska cupen och ett guld från World cup är nu Pavel Bulatov tillbaka i IFK Vänersborg. Det presenterade klubben under tisdagen.

– Det är en världsspelare för oss och han är väl känd för föreningen och staden, säger Lars Jensen.

”Betyder mycket”

Bulatov, som för övrigt fyller 38 år på söndag, representerade Hammarby under den gångna säsongen och såg ut att bli kvar i Stockholmslaget i ytterligare ett år. Samtidigt trivdes den ryske försvararen väldigt bra under sin sejour i Vänersborg och när IFK och landslagsmannen fört lite dialoger fram och tillbaka kom man överens om att den sjufaldige världsmästaren skulle göra en återkomst. Dessutom spelar han på en utmärkt position för IFK:s lagbygge.

– Vi saknar ju en back och här får vi en världsback. Det är klart att det betyder mycket. Han är duktig med klubban och med sina lyft och passningen. Det är en komplett spelare, säger Lars Jensen.

Hammarby har gått ut med att man brutit sitt innevarande kontrakt med Pavel Bulatov efter att båda parterna kommit överens om saken.

– Den stora anledningen är att vi behöver vara försiktiga med vår budget i de fortsatt osäkra tider som råder. Det nya avtal vi ville nå med Pavel blev en för stor uppoffring för honom ekonomiskt och vi kom därför överens om att säga upp avtalet, säger Hammarby Bandys sportsligt ansvarige Viktor Karlsson till klubbens hemsida.

Pavel Bulatovs kontrakt med IFK Vänersborg är skrivet över 2+1 säsong. Ryssens föregående sejour i klubben var säsongen 2016/17.

TTELA söker Pavel Bulatov.