Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misja Pasjkin tränade tidigare Hammarby. Nu är han klar för AIK. Bild: KENTA JÖNSSON
Misja Pasjkin tränade tidigare Hammarby. Nu är han klar för AIK. Bild: KENTA JÖNSSON

Spelat i IFK och Gripen – blir ny tränare för AIK

Han tog Jenisej till ryskt ligaguld den gångna säsongen. Nu är Misja Pasjkin från Trollhättan ny chefstränare för SM-finalisterna och guldsatsande AIK.
– För mig fanns det bara AIK om jag skulle träna ett lag i Sverige, säger Pasjkin till klubbens hemsida.

"Det finns ett par alternativ i både Ryssland och Sverige, men jag ska njuta av ledigheten först innan jag bestämmer mig för något”.

Så sa Misja Pasjkin till TTELA för drygt tre veckor efter att han tagit den ryska klubben Jenisej till guldet i den ryska ligan.

Nu har han fattat sitt beslut.

Efter att bland annat erbjudits kontrakt från Hammarby, som han var tränare för innan han drog över till Ryssland, blev det istället en annan Stockholmsklubb för Pasjkin. Under onsdagen presenterades han nämligen som ny chefstränare för säsongens SM-finalister och guldsatsande AIK.

”Fantastisk resa”

– Jag värdesätter klubbens uttalade målsättning och för mig fanns det bara AIK om jag skulle träna ett lag i Sverige. Anbud i Ryssland har inte saknats men min sammanlagda bedömning är att AIK redan tillhör en av världens bästa klubbar och har gjort en fantastisk resa, säger Misja Pasjkin till AIK Bandys hemsida.

Han fortsätter sedan:

– Nu handlar arbetet om att utveckla laget och att tillse att inga detaljer missas i jakten på klubbens mål. Det känns riktigt inspirerande och jag kommer omedelbart kasta mig över arbetet, säger Pasjkin.

Misja Pasjkin kommer från Trollhättan och har som spelare representerat både Gripen Trollhättan och IFK Vänersborg. Hans pappa, Andrej Pasjkin, var förste ryss i svensk bandy och spelade även han för IFK Vänersborg.