Svenska mästare – efter stora finalkrossen

Ellen Nilsson från Trollhättan och Annie Berner från Vänersborg är svenska mästare med sitt Villa Lidköping. Favoriterna tog sitt tredje raka guld efter att ha kört över Västerås SK i finalen.

ANNONS
|

För Annie Berner var det tredje året i rad och för Ellen Nilsson var det första gången som hon fick lyfta SM-bucklan över sitt huvudet. Det gick inte att stoppa favorittippade Villa Lidköping i finalen. Faktum är att Västerås SK aldrig ens var nära – och det var Villas Tilda Ström, som vann skytteligan i serien med 61 mål på 14 matcher, som tog huvudrollen.

20-åringen gjorde hela fem mål i SM-finalen som till slut blev 8–1 till Villa Lidköping. Det efter ett hattrick redan i den första halvleken med inte minst ett ruggigt klassmål där hon skickade in bollen på halvvolley med kroppen halvt vänd bort från målet.

ANNONS

– Det är mycket tillfälligheter, det studsar och det gäller att få träff på bollen. Jag hade tur att de gick in, sa Tilda Ström till SVT.

När TTELA pratade med Annie Berner inför finalen väntade hon sig en tät och tajt match, men pekade samtidigt på att VSK:s sätt att spela skulle kunna gynna hennes lag.

– Man tänker mest på matchen som är där och då, det spelar inte så stor roll att vi har vunnit två finaler tidigare utan det är på fredag det avgörs. Jag tror det kan bli en ganska rolig final. Västerås är ett lag som passar oss ganska bra, som gillar fartfylld bandy så det kan nog bli jämnt och en bra fight, sa Annie Berner då.

Men dramatiken uteblev alltså.

Det var i överlägsen stil som Villa Lidköping såg till att bli laget som fick jubla på Studenternas.

Texten uppdateras.

ANNONS